Lening KLM volledig afbetaald!

30 jun. 2022
Goed nieuws deze morgen: met het aflossen van de laatste 277 miljoen euro aan ‘Den Haag’ heeft KLM in een half jaar tijd de bijna €1 miljard aan gebruikte leningen terugbetaald. In totaal was er € 3,4 miljard aan leningen en garantstellingen verstrekt, maar daarvan is dus ruim € 2,4 miljard niet gebruikt. Kortom, KLM heeft nu de volledige lening afbetaald!

Er loopt nog wel een garantiestelling van de overheid op de resterende €2,4 miljard euro die KLM zegt nog nodig te hebben voor een stabiele kaspositie in deze nog instabiele (bedrijfs)economische situatie.
 
Arbeidsvoorwaardelijke bijdrage moet echt stoppen
Met de volledige aflossing van de staatslening ziet de VNC het stopzetten van de arbeidsvoorwaardelijke bijdrage als nog urgenter en logischer dan we al zagen. Er is nu helemaal geen reden meer om personeel te laten bijdragen om de broek van KLM op te houden. We zijn al langer in gesprek met KLM en aan het lobbyen in Den Haag op dit uitermate belangrijke onderwerp. Nog deze week is het afschaffen van de arbeidsvoorwaardelijke bijdrage onderwerp op de overleg agenda.
Met een klik op deze link vind je onze meest recente achtergrondartikelen over de arbeidsvoorwaardelijke bijdrage.

Leden infosessies
In onze KLM leden infosessies praten we jullie bij op de actualiteit en achtergronden, daarbij nemen we de tijd voor het beantwoorden van eventuele vragen. Jullie input is bovendien van groot belang. Vrijdag 8 juli om 15.00 uur is de eerstvolgende. Sluit aan en klik hier voor jouw aanmelding. We zien er naar uit jullie te zien/spreken!

Ivo Kruse Koster, Carolina Bouwer, Roberto Tunzi, Ingrid Brama, Marije Kroese en Chris van Elswijk
KLM sectiebestuurders

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA