• home
  • Actueel
  • Ledenraad KLM bereid tot acties; de maat is vol

Ledenraad KLM bereid tot acties; de maat is vol

7 okt. 2016

Gisteren hebben we in de Ledenraadsvergadering uitgebreid gesproken over de voorgenomen -1 ca maatregel. Daarnaast is de Raad geïnformeerd over de plannen van het sectiebestuur om de KLM op andere gedachten te brengen. 
Na een lange discussie met jullie vertegenwoordigers in de Ledenraad is een ding wel duidelijk geworden: De maat is vol. We zijn het zat dat KLM iedere keer bommen dropt bij het cabinepersoneel. De door KLM aangekondigde -1 ca maatregel is de druppel die de emmer doet overlopen. Het is tijd voor actie en de Ledenraad was het volledig eens met de plannen van het sectiebestuur.

Als klap op de vuurpijl heeft de Raad door middel van een motie haar goedkeuring verleend aan collectieve acties die, zoals in de statuten staat, “de werkzaamheden van het KLM cabinepersoneel mogelijkerwijs kunnen beperken dan wel onmogelijk maken”. Dit betekent dat, indien nodig, wij over kunnen gaan tot werkonderbrekingen of in het uiterste geval tot een staking.

Acties
Een groep Ledenraadsleden heeft aangeboden om in samenwerking met het sectiebestuur een plan te maken in welke volgorde acties ingezet kunnen worden. Wij zetten alles op alles om met onze acties de passagiers zo min mogelijk te duperen, maar dat heeft zijn grenzen. We hebben de eerste actie overigens gisteren al bij KLM aangekondigd: bij overschrijdingen van de cao zal de VNC een hogere compensatie voor de crew vragen dan tot nu toe gebruikelijk was. Maar er zit nog meer in het vat en houdt voor informatie daarvoor onze communicatie op de website en Facebook goed in de gaten. Dit alles heeft maar één doel: het van tafel krijgen van deze uiterst onverstandige -1 ca maatregel.

Wij hadden vandaag liever de taart aangesneden op het hoofdkantoor om de 97e verjaardag van KLM te vieren, maar helaas dwingt KLM ons om in plaats daarvan de messen te slijpen.

VNC infosessies
Tevens worden er nog leden informatiesessies gehouden op: maandag 10 en dinsdag 11 oktober van 13.00 tot 15.00 uur, graag aanmelden via secretariaat@vnconline.nl. Zolang er animo blijft, gaan we trouwens door met uitnodigingen voor nieuwe sessies.

Samen sterk!

KLM sectiebestuur

Lees je onze berichten en ben je cabinecollega maar (nog) geen VNC lid? Doe echt mee met invloed op jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden en jouw toekomst. Hoe meer leden, hoe sterker we staan en dat is nodig, zeker in deze moeilijke tijden. Geef jezelf ondersteuning met steun aan de VNC. Word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA