Laatste ronde, laatste kansen!

24 jul. 2015

KLM collega's grijp je kans en meld je aan als KLM Ledenraadslid! Zo krijg je directe invloed op jouw cao en andere arbeidsvoorwaardelijke issues die belangrijk zijn voor jouw baan, dus jouw toekomst. Aanmelden kan tot 31 juli: dus maak gebruik van de laatste ronde en geef je op om mee te
KLM collega's grijp je kans en meld je aan als KLM Ledenraadslid! Zo krijg je directe invloed op jouw cao en andere arbeidsvoorwaardelijke issues die belangrijk zijn voor jouw baan, dus jouw toekomst.

Aanmelden kan tot 31 juli: dus maak gebruik van de laatste ronde en geef je op om mee te regeren en vooruit te kijken.

Hoe democratisch is dat!

Natuurlijk kun je tijdens het borrelen je mening geven maar als je het naadje van de kous wilt weten en de VNC koers mede wilt bepalen, ben je in de Ledenraad op de juiste plek. Daar wordt voorafgaand aan beleidsbepalende beslissingen jouw input, advies en mening meegewogen. Vervolgens kun je jouw stem uitbrengen op voorstellen waaraan jij samen met je mede Raadsleden en het KLM Sectiebestuur een bijdrage hebt geleverd. Hoe democratisch wil je het hebben?!

Plek in ons parlement
De enige voorwaarde bij aanmelding voor een plek in ons parlement is dat je KLM collega bent en lid van de VNC. Vul het kandidaatstellingsformulier in en mail het voor 31 juli naar secretariaat@vnconline.nl.

De VNC: dat ben jij en dat zijn wij, samen staan we sterk!

Wij hopen echt je te mogen verwelkomen in de nieuwe Ledenraad die in oktober wordt geïnstalleerd.

Frequently Asked Questions and Answers:

Aanwezigheid
Elke eerste donderdag van de maand (behalve natuurlijk bij ziekte of JV) in het A4 hotel Van der Valk van 10.00 uur tot 18.00 uur, lunch is inbegrepen. Bij hoge uitzondering (andere urgente zaken) wordt een Ledenraad verschoven, het vergaderrooster is echter ruim van tevoren bekend.

Inplannen en compensatiedagen
Voor Ledenraadsdagen word je zoveel mogelijk door P&A vrijgespeeld maar dien je wel rekening te houden met het inplannen van verzoeken rondom de vergaderingen. Tegenover een volledige vergaderdag staat een compensatiedag (CS).

Voorbereiding
De raadsstukken worden een week van tevoren toegestuurd waardoor je de tijd hebt om je gedegen in te lezen en goed voorbereid deel te nemen. Actuele informatie over lopende zaken krijg je vlak voor of tijdens de vergadering.

Luisterend oor op de route
Jouw oor te luisteren leggen bij de VNC leden die je (op de route) spreekt, maakt dat je hen goed kan vertegenwoordigen. Vergelijk het met parlementsleden die dichtbij de mensen staan en vragen/ gedachtegangen van de achterban laten meetellen. Je neemt tenslotte zitting in de Ledenraad als vertegenwoordiger van álle KLM leden van de VNC.

Start en duur termijn
Op 1 oktober 2015 wordt de nieuwe Ledenraad voor drie jaar geïnstalleerd. De dag ervoor is er een 'Startdag' om elkaar (beter) te leren kennen en breed geïnformeerd te worden. Hiervoor word je vrijgespeeld en gecompenseerd.

KLM sectiebestuur

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA