• home
  • Actueel
  • Kom van de zijlijn en meld je voor de KLM/KLC medezeggenschap

Kom van de zijlijn en meld je voor de KLM/KLC medezeggenschap

7 sep. 2018
Wil jij daadwerkelijk medezeggenschap krijgen en niet langer slechts op Facebook of Yammer meepraten over KLM of KLC beleid? Kom dan van de zijlijn en meld je bij de VNC als kandidaat voor de Ondernemingsraad (OR) en/of Groepscommissie (GC).

Wij zoeken enthousiaste en betrokken leden en je ervaringen aan boord kun je eveneens mooi meenemen! We ontvangen deze kandidaatstelling graag voor 9 november aanstaande.

Veel zetels te verdelen
In de medezeggenschap kun je namelijk voor en namens je KLM en KLC cabinecollega’s invloed uitoefenen op ons cabinevak en de koers van die maatschappijen. Er is een groot aantal zetels te verdelen dus als je belangstelling hebt, meld je dan vooral als kandidaat.

Van zomer- en winterschema’s tot sociaal personeelsbeleid en alles er tussen
GC en OR leden zijn belangenbehartigers die zich voor hun collega’s inzetten. Zij houden bijvoorbeeld toezicht op het naleven van de CAO en afspraken die onze werkzaamheden aan boord raken. Bovendien zetten zij zich in voor passende faciliteiten om een prettige werk-privé balans en te behouden.
GC leden beslissen bijvoorbeeld mee over significante zaken als winter- en zomerschema's, hotels en daggelden, werkbare omstandigheden aan boord, vluchtomlopen en schema's; WRR; verzoekensysteem; werkmethodieken en materialen aan boord.
OR leden regelen belangrijke zaken bedrijfsbreed bijvoorbeeld op gebied van sociaal personeelsbeleid, veiligheid, gezondheid, welzijn en reïntegratie, ook allemaal van belang voor cabinepersoneel.

Aanmelden
Voor de kandidaatstelling hebben wij de onderstaande nodig:

Stuur dit voor 9 november 2018 digitaal naar secretariaat@vnconline.nl of desnoods hardcopy per post naar VNC, antwoordnummer 264, 1100 VB, Amsterdam ZO. Geef daarbij even aan of je voor de OR of de GC of wellicht voor beide gaat. De termijn van zowel de GC als de OR loopt van juni 2019 tot juni 2022.

Wij zien je aanmelding graag binnenkomen!

Geïnteresseerd maar je twijfelt nog? Vraag gerust meer specifieke informatie op middels een mail aan secretariaat@vnconline.nl of bel 020-5020480.

KLM en KLC sectiebestuur

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA