• home
  • Actueel
  • Kom ook in de Ledenraad: je collega?s hebben je nodig!

Kom ook in de Ledenraad: je collega?s hebben je nodig!

3 jun. 2015

Pure democratie op het werk: dat is de Ledenraad van KLM-cabinepersoneel dat lid is van de VNC. Ledenraadsleden bepalen samen het beleid van hun vakbond richting KLM en oefenen zelfs invloed uit op de cao - je arbeidsvoorwaarden dus.
Binnenkort zijn er verkiezingen voor een nieuwe Ledenraad. Kom erbij, we hebben je nodig!

Je kunt de Ledenraad zien als het parlement voor KLM-leden, want het bepaalt samen met het sectiebestuur het beleid van de KLM-sectie van de VNC. De afgelopen periode zijn uiteraard de cao-onderhandelingen het belangrijkste onderwerp van vergaderen geweest; van Transform 2015 zijn we Perform 2020 ingerold. Andere onderwerpen waar je in de Raad mee te maken krijgt, zijn bijvoorbeeld eenbanderproblematiek, de werkdruk op Europa en het protocol vliegveiligheidsvoorvallen.

Ben je een goede kandidaat?
VNC-leden die werkzaam bij KLM én in actieve dienst zijn, kunnen zitting nemen in de Ledenraad. Er zitten eenbanders, tweebanders, AP's, Pursers en seniorpursers in, met verschillende tewerkstellingspercentages. De LR vormt dus een afspiegeling van het hele korps.
Belangrijk is dat je geïnteresseerd bent in het beleid van de VNC en graag op de hoogte wilt zijn van alle ontwikkelingen op arbeidsvoorwaardelijk gebied. Sterker nog: je wilt daar graag invloed op kunnen uitoefenen en medebeleidsbepalend zijn. Het is ook belangrijk dat je verder kunt kijken dan je huidige functie en je huidige tewerkstelling - ofwel dat je een helicopterview hebt. Je bent bereid elke eerste donderdag van de maand aanwezig te zijn bij de Ledenraad.

Wat heeft de Ledenraad jou te bieden?
Raadsleden zijn als eerste op de hoogte van allerlei ontwikkelingen binnen KLM en/of Inflight Services. Het is een functie waarin je veel kunt leren. Omdat je maandelijks met een groep geïnteresseerde collega's vergadert, kun je discussiëren over zaken die spelen binnen ons vak en met je mening een steentje bijdragen aan de koers die de KLM-sectie vaart.
Voor de vergaderdagen word je vrijgespeeld en gecompenseerd in vrije tijd en je ontvangt een reiskostenvergoeding.

Tot 31 juli 2015 kun je je aanmelden als KLM Ledenraadslid. De nieuwe Ledenraad (LR) wordt in oktober geïnstalleerd en heeft een zittingstermijn van drie jaar. Meld je aan via deze link. Vul het kandidaatstellingsformulier in en zend het naar secretariaat@vnconline.nl.

Meer informatie staat op deze site onder Maatschappijen>KLM>Ledenraad.
Vragen stellen kan via ledenraad@vnconline.nl.

KLM sectiebestuur

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA