• home
  • Actueel
  • KLM'ers en KLC'ers: in aangepaste NAP stappen is overweging waard

KLM'ers en KLC'ers: in aangepaste NAP stappen is overweging waard

29 apr. 2016

Sinds kort kent de NAP (Netto Aanvullend Pensioenregeling die je naast je gewone pensioen opbouwt) ook een overlijdensuitkering. Dit betekent dat je opgebouwde NAP - bij onverhoopt overlijden voor de pensioendatum - in nalatenschap van je erfgenamen komt.
Met deze aanpassing is het voor de collega’s die vorig jaar uit de NAP zijn gestapt zeker de moeite waard om opnieuw in te stappen. Opnieuw aanmelden en toestemming geven voor een overlijdensuitkering regel je bij het KLM Pensioenfonds Cabinepersoneel.

Hoe zit het ook alweer?
KLM’ers en KLC’ers hadden sinds vorig jaar de mogelijkheid om uit de NAP (Netto Aanvullende Pensioenregeling) te stappen en deze uit te laten keren. Belangrijkste reden voor collega’s om dat te doen, was het ontbreken van een overlijdensuitkering bij overlijden voor de pensioendatum. Sinds kort is dit wél geregeld, hierover heb je in maart een schrijven ontvangen van het KLM Pensioenfonds Cabinepersoneel.

Schriftelijk toestemming geven
Bij de brief zat ook het 'Toestemmingsformulier Overlijdensuitkering NAP' met antwoordenveloppe. Als je die volledig invult en verstuurt, wordt dit verwerkt en ontvang je erna een bevestigingsbrief dat als je komt te overlijden vóór je pensioendatum jouw NAP-aanspraken in je nalatenschap voor jouw erfgenamen komen. Doe je niets, dan geef je géén toestemming en vervallen jouw NAP-aanspraken bij je overlijden aan het pensioenfonds.  

Brief kwijt? Ga online!
Ben je de brief kwijt? Geen nood, alle informatie en het Toestemmingsformulier staan online: https://www.klmcabinefonds.nl/sites/www.klmcabinefonds.nl/files/Toestemmingsformulier_overlijdensuitkering_NAP.pdf

Nog vragen?
Ga eens naar de site van het Pensioenfonds want daar vind je veel informatie en een Questions & Answers. Mocht je na het lezen nog vragen hebben, neem dan gerust contact op via pensioenservice@klmcabinefonds.nl of bel 020 426 62 30.

KLM en KLC sectiebestuur

 

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA