KLM werkonderbreking van 30 minuten morgen!

2 nov. 2016

Morgen (donderdag 3 november) tussen 05.00 en 23.00 uur organiseren wij samen met FNV cabine werkonderbrekingen van 30 minuten. Deze gelden direct na de cabin crew briefing voor iedere KLM vlucht die vanaf Schiphol vertrekt. We roepen iedereen die donderdag moet vliegen op - VNC & FNV en (nog) niet leden - om opnieuw massaal gehoor te geven aan deze vorm van protest.
De VNC heeft vandaag met deze brief gereageerd op de KLM brief waarin zij dreigt met een kort geding.

Niet leuk maar noodzakelijk!
Het is absoluut niet leuk maar absoluut noodzakelijk! We zijn als cabinepersoneel aangenomen op eigenschappen als oplossingsgericht en serviceminded, dat weet KLM ook als geen ander. Daarom hebben we heel lang de hoop gekoesterd dat we er middels gesprekken en eerlijke oplossingen uitkwamen, iets dat 70 jaar lang is gelukt. Nu dat niet meer lukt omdat KLM de -1 CA maatregel heeft doorgedrukt, wordt zowel de klant als het cabinekorps gedupeerd. Ervaringen van crews met -1 CA zijn niet wat het KLM blauwe trots gevoel oproept maar iets dat het schaamrood op de kaken geeft.

Doe massaal mee en laat KLM zien dat zij moeten terugkomen op hun eenzijdige besluit van de -1 CA maatregel.

Bij deze vind je de aangepaste KLM spelregels met toelichting. Er zijn morgen ook supportteams van de VNC en FNV cabine rondom het BMC aanwezig om vragen van collega’s te beantwoorden.

Bedankt voor jullie steun!

KLM sectiebestuur

Lees je onze berichten en ben je cabinecollega maar (nog) geen VNC lid? Doe echt mee met invloed op jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden en jouw toekomst. Hoe meer leden, hoe sterker we staan en dat is nodig, zeker in deze moeilijke tijden. Geef jezelf ondersteuning met steun aan de VNC. Word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480.

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA