• home
  • Actueel
  • KLM verhoogt loonbod niet; wederom teleurstellende cao dag

KLM verhoogt loonbod niet; wederom teleurstellende cao dag

1 jul. 2019
Afgelopen 18 juni zijn we geëindigd met de vraag aan KLM om haar loonbod substantieel te verhogen. Na een aantal financiële topjaren dient het personeel nu structureel en volwaardig mee te profiteren in plaats van de door KLM geboden minimale salarisverhoging. Het voorstel van KLM dekt niet eens de inflatiecorrectie.

KLM heeft vandaag duidelijk laten weten haar loonbod niet te willen verhogen. Daarom heeft zij een werkgroep voorgesteld die gaat onderzoeken welke donkere wolken erop KLM afkomen. VNC is daar geen voorstander van en houdt vast aan haar inzet, te weten een substantiële structurele loonsverhoging en realisatie van onze inhoudelijke punten. De inzet van KLM hebben jullie allemaal kunnen lezen.

VNC licht voorstellen nogmaals toe
Omdat KLM niet beweegt op loon is er uiteindelijk besloten om per domein (grond, cockpit en cabine) inhoud te gaan bespreken. Wij hebben KLM vervolgens wederom onze voorstellen toegelicht (link VNC voorstellenbrief) en afgesloten met de mededeling dat KLM meer loon dient te bieden en dat wij ons het recht voorbehouden onze huidige lijst met voorstellen verder uit te breiden. Aanvankelijk hebben wij onze lijst beperkt gehouden omdat een stevige loonsverbetering veruit bovenaan onze lijst staat na jaren van stilstand qua loonstijging in plaats van de zeer magere structurele loonsverhoging van de afgelopen jaren.

ICA WRR onbespreekbaar
Wij hebben KLM tevens laten weten geen enkel nut noch noodzaak te zien om de ICA WRR te bespreken. KLM heeft aangegeven dat zij graag voorwerk zou willen doen om, wanneer er slecht weer aankomt, adequate maatregelen te kunnen nemen. We hebben nogmaals benadrukt daar niet in mee te gaan.

KLM sectiebestuur

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA