KLM verhoogt bezuinigingsdoelstelling

24 apr. 2014

Vandaag was er een loongebouwoverleg met KLM en alle cabinebonden waarbij de VNC een constructief en goed onderbouwd voorstel heeft gepresenteerd. In ons beeld werden hierbij voldoende bezuinigingen geleverd. KLM wil echter steeds meer verregaande maatregelen waarbij zij besparingen
Vandaag was er een loongebouwoverleg met KLM en alle cabinebonden waarbij de VNC een constructief en goed onderbouwd voorstel heeft gepresenteerd. In ons beeld werden hierbij voldoende bezuinigingen geleverd. KLM wil echter steeds meer verregaande maatregelen waarbij zij besparingen nastreeft die vele malen hoger liggen dan dat zij ooit als doelstelling heeft gemeld.

 

Die dusdanig grote KLM bezuinigingsvoorstellen voor het toekomstig salarishuis zouden nieuwe collega's in hun hele carrière blijven achtervolgen. En dus niet alleen aan het begin van hun loopbaan wat minder loon opleveren. Het VNC voorstel zorgt er daarentegen enerzijds voor dat toekomstige collega's een goed salarisperspectief blijven houden en doet anderzijds recht aan de bezuinigingsafspraken die we gemaakt hebben met KLM in het cao protocol.

De VNC blijft dan ook achter haar rekenmodel staan dat samen met een gerenommeerd extern bureau zorgvuldig is uitgedokterd. Nadat KLM zonder duidelijke uitleg uitsprak dat ons voorstel niet klopte - en hiermee alles abrupt ter zijde schoof - hadden de twee overige cabinebonden behoefte aan een toelichting van KLM over de vermeende juistheid van de KLM berekeningen. De VNC blijft overtuigd van de juistheid van haar voorstel.

 

Omdat de discussie over het toekomstig loongebouw nu helaas een enorm andere wending heeft gekregen, heeft de VNC aan KLM meegedeeld eerst haar achterban te willen raadplegen voordat het overleg kan worden voortgezet. Kortom wij hebben KLM laten weten dat wij eerst in overleg willen met onze Ledenraad omdat het bezuinigingsbedrag wat zij voorstelt wat ons betreft te hoog is geworden.

 

 

KLM sectiebestuur

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA