• home
  • Actueel
  • KLM testlocatie voor crew op BMC in aantocht

KLM testlocatie voor crew op BMC in aantocht

4 feb. 2021
Op onze Servicedesk komen veel vragen binnen over de sneltest, onder andere over de keuze die je aan KLM moet doorgeven of je al dan niet bereid bent om hieraan mee te werken.

De vragen lopen uiteen over de locatie van testen, of de coronablaastest wellicht ingevoerd kan worden voor vliegend personeel, tot aan uitbreidingsmogelijkheden van het aantal locaties omdat sommige collega’s er aardig ver voor moeten (om)reizen. We snappen dat deze vragen leven en delen die ook in de overleggen die we als werknemersorganisatie met de werkgever hebben. Met als doel alles zo goed als mogelijk voor jullie te regelen.

Drukdoende met inrichting BMC testlocatie
Voor wat betreft de locaties en aantallen ervan: KLM is drukdoende om ook op het BMC een testlocatie voor crew in te richten. Verder zijn zij voor wat de manier van testen betreft afhankelijk van goedkeuring/toestemming van de overheid. KLM heeft recent met het RIVM testafspraken gemaakt waardoor de vluchtuitvoering grotendeels doorgang kan hebben. Er worden andere coronatestmethoden onderzocht (denk aan en blaas- of wangslijmvariant) maar voor eventuele uitvoering daarvan moeten de RIVM en de overheid hun goedkeuring eerst verlenen. Daarnaast dient de GGD, als uitvoerende partij, te beschikken over voldoende alternatieve testmogelijkheden.

Systeem zoals bij donorregister
Omdat er momenteel voor zo goed als elke vlucht dient te worden getest, hanteert KLM voor de bereidheid tot testen hetzelfde systeem als het donorregister. Je gaat akkoord als je niets aangeeft en als je om voor jouw moverende redenen niet wil/kan meewerken dan moet je dit zelf actief kenbaar maken. Dat kan via de KLM site.

Tot slot bedanken we alle leden die hun input, mening en ervaringen met ons delen. Weet dat ook dit onderwerp onze volle aandacht heeft.

KLM sectiebestuur

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA