• home
  • Actueel
  • KLM stelt beleid thuisquarantaine na vakantie bij

KLM stelt beleid thuisquarantaine na vakantie bij

25 sep. 2020
Een aantal collega’s is tijdens hun vakantie in een groene of gele regio overvallen door het wijzigen van de corona code naar oranje of rood. KLM stelt in een bericht op de Newsapp van 20 augustus jl. dat collega’s die ‘bewust dit risico nemen’ extra verlof op moeten nemen om de thuisquarantaine uit te zitten. Indien je geen verlofdagen meer hebt wordt er geen salaris doorbetaald.

De VNC heeft direct aangegeven dit onacceptabel te vinden. Immers: voor collega’s die de mogelijkheid hebben om thuis te werken geldt dit niet. Bovendien is het niet verboden, noch wordt het afgeraden om voor een vakantie naar een groen of geel gebied te reizen.
Wat ons betreft worden KLM’ers met dit beleid niet gelijk behandeld en bestaat het risico dat mensen - als gevolg van de verplichte thuisquarantaine in eigen tijd of zonder loondoorbetaling – zullen verzwijgen dat zij in een oranje of rood gebied zijn geweest, met als gevolg dat de thuisquarantaine niet in acht wordt genomen. Met alle gezondheidsrisico’s voor collega’s van dien.

KLM heeft vandaag aangegeven het met ons eens te zijn dat het effect voor cabinepersoneel onevenredig kan uitpakken en heeft derhalve besloten om in deze gevallen maatwerk te verlenen. Je kunt, wanneer je in deze situatie terecht komt, contact opnemen met je MCC.
Let wel; bovenstaande is niet van toepassing wanneer je naar een bestemming reist die op moment van vertrek al oranje of rood gecodeerd is. In dit geval kies je bewust voor een thuisquarantaine na terugkeer in Nederland en zijn de consequenties voor eigen rekening.

Sectiebestuur KLM

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA