KLM skipt last minute promotiegesprekken

5 dec. 2014

De telefoon staat sinds gisteren roodgloeiend bij de VNC. Teleurgestelde leden melden dat zij via de mail door KLM zijn ingelicht over het afzeggen van de voor hun geplande selectiegesprekken voor purser. In totaal treft dit zo'n zeventig collega's. Er zijn zelfs collega's
De telefoon staat sinds gisteren roodgloeiend bij de VNC. Teleurgestelde leden melden dat zij via de mail door KLM zijn ingelicht over het afzeggen van de voor hun geplande selectiegesprekken voor purser. In totaal treft dit zo'n zeventig collega's.   

Er zijn zelfs collega's die na volgende week op selectiegesprek stonden ingepland en nu op de valreep worden afgemaild. Het positief afsluiten van het selectiegesprek geeft een harde koppeling naar de al ingeplande gepubliceerde cursus. De VNC begrijpt dan ook de teleurstelling.

Als de betreffende collega's hun UM bellen krijgen ze in sommige gevallen te horen dat dit in overleg is gegaan met de bonden. Dat is absoluut onjuist en daar is nu net vorige week de ophef over ontstaan.

Overvallen door besluit
Bij het begin van het pensioenoverleg - juist ja, dat zou over pensioenen moeten gaan - werd tussen neus en lippen door meegedeeld dat er per direct een aannamestop voor cabinepersoneel inging. Voor de duidelijkheid: de VNC en de andere cabinebonden werden overvallen door dit eenzijdig besluit. Bovendien werd er geen inzichtelijkheid  geboden in de consequenties die de aannamestop heeft voor cabinepersoneel en voor de bedrijfsvoering. Daarop hebben wij middels een brief namens alle drie de cabinebonden KLM meegedeeld niet meer te motiveren zolang de werknemersorganisatie niet geïnformeerd worden. 

Vandaag gaan we in gesprek met KLM hierover, meer nieuws volgt mogelijk nog.

KLM sectiebestuur

 

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA