• home
  • Actueel
  • KLM productiebijstelling heeft vooralsnog geen gevolgen voor KLC

KLM productiebijstelling heeft vooralsnog geen gevolgen voor KLC

21 jan. 2021
Vandaag heeft KLM bekendgemaakt dat er helaas opnieuw lange termijn productieaanpassingen aankomen. Dit betekent een stijging van boventalligheid onder KLM cabinepersoneel. Belangrijk aspect voor de KLC situatie is dat men daar geen gevolgen met betrekking tot de productie verwacht.

Niettemin zal het KLC-sectiebestuur zich onverminderd blijven inzetten om aflopende contracten in de komende tijd door KLC om te laten zetten naar contracten voor onbepaalde tijd. Wij doen dat omdat wij nog steeds menen dat de inzet van KLC’ers van groot belang is om de productie te kunnen waarmaken.

KLC cabinepersoneel noodzakelijk voor waarmaken productie
Nu bekend is dat er geen productieaanpassingen worden verwacht bij KLC, houdt dit dus ook in dat alle KLC’ers die op dit moment in dienst zijn noodzakelijk zijn om de productie te kunnen vliegen. Dit is ook in lijn met wat er eerder aan ons is toegezegd door KLC: de detachering van KLM’ers komt bovenop het huidige personeelsbestand.  

De komende tijd staat wederom in het teken staan van baanbehoud. Hoe dit praktisch gezien zal uitwerken zullen we moeten zien. Het verlengen van aflopende contracten kan ofwel per gestarte initial gebeuren ofwel in meerdere cursussen tegelijk. We snappen dat dit mogelijk tot zorgen onder onze leden kan leiden, maar onze inzet blijft onverminderd groot.

Om verwarring te voorkomen: we hebben het hier over de lange termijn productieaanpassingen. Dit staat los van de korte termijn productieplanning als gevolg van de vliegverboden en het verplicht stellen van (snel)testen van bemanningen. Op dit moment voert de Tweede Kamer een debat met het kabinet over deze ingrijpende maatregelen. Daarbij heeft de VNC aangedrongen om een ontheffing te krijgen voor het (snel)testen van crew.

Mochten jullie vragen hebben naar aanleiding van dit bericht dan horen we dat graag.

KLC Sectiebestuur

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA