• home
  • Actueel
  • KLM-netwerk Connecting Colours zet zich in tegen racisme

KLM-netwerk Connecting Colours zet zich in tegen racisme

21 mrt. 2022
Vandaag, op de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie, wordt de nieuwe KLM netwerkorganisatie Connecting Colours officieel erkend en gelanceerd.
KLM Connecting Colours is een organisatie die zich inzet voor een veilige werkvloer die vrij is van Racisme, Discriminatie en Micro agressie (RDM).  

De groep staat voor het verbinden, aansluiten en delen van verschillende inzichten voor collega’s met een bi-culturele etnische achtergrond. Één van de ambities is bewustwording creëren omtrent RDM en mee bouwen aan een bedrijf waar cultureel inclusief handelen in het DNA zit.

Fantastische prestatie
Connecting Colours komt voort uit de groep ‘Vliegensvlug Tegen Racisme’, opgericht door enkele KLM cabinecollega’s die meldingen over discriminatie en racisme op de werkvloer verzamelen. Vorig jaar oktober interviewden wij tweebander Saskia Olivieira en purser Jürgen Olivieira, twee van de initiatiefnemers van deze groep, voor VNC Magazine. Zij spraken destijds de doelstelling uit om als erkende gesprekspartner officieel onderdeel te worden van de KLM-netwerkorganisatie. Dat dat zo snel gelukt is, is niet alleen een fantastische prestatie maar benadrukt ook de urgentie van dit onderwerp in de bedrijfsvoering.

Op het KLM hoofdkantoor ondertekende Saskia samen met CEO Pieter Elbers de ‘verklaring’ en kreeg het netwerk een officieel karakter. De lancering van Connecting Colours zal vanmiddag tijdens een bijeenkomst op het hoofdkantoor worden gevierd.

KLM Sectiebestuur -  Roberto Tunzi, Marije Kroese,
Carolina Bouwer, Chris van Elswijk, Ingrid Brama en
Ivo Kruse Koster

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA