• home
  • Actueel
  • KLM management intimideert actievoerend cabinepersoneel

KLM management intimideert actievoerend cabinepersoneel

15 sep. 2017
De VNC heeft KLM op vrijdag 8 september geïnformeerd dat de VNC Ledenraad het KLM-eindbod in het kader van de cao unaniem had verworpen en daarnaast opriep tot acties. De VNC heeft daarbij dan ook de geplande werkonderbrekingen aangekondigd om zo het eindbod van tafel te krijgen en het overleg met KLM te heropenen. Daar heeft KLM niet op gereageerd en daarmee zijn de werkonderbrekingen helaas een feit.

De werkonderbrekingen zijn deze morgen al vroeg begonnen. Cabinecollega's melden zich voor een vlucht vanaf Schiphol en kunnen zich dan registreren voor de werkonderbreking. Het hoger management van KLM, tot en met de COO aan toe, vangt cabinepersoneel bij de deur van het BMC op in een poging hen van de werkonderbreking af te houden met onterechte argumenten als ware er nog alternatieven en ruimte voor overleg.

Ontoelaatbare intimidatie is aan Elbers gemeld
De VNC is van mening dat dit ontoelaatbare intimidatie is van het hoger KLM management richting hun werknemers, die gebruik mogen en kunnen maken van het grondrecht om voor hun belangen op te komen middels werkonderbrekingen. Wij hebben onze CEO Pieter Elbers verzocht zich aan de afspraken en regels te houden. (Klik hier)

KLM Sectiebestuur

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA