• home
  • Actueel
  • KLM Filmpje en IFS 9 is herhaling van zetten

KLM Filmpje en IFS 9 is herhaling van zetten

29 okt. 2016

Gisteren nadat het ultimatum voor KLM was verlopen en we hen hadden geïnformeerd dat de aangekondigde werkonderbreking op zondag doorging, ontvingen jullie een filmpje van COO De Groot en een IFS 9. Die boodschap van KLM is een herhaling van zetten en we blijven dus onze boodschap samen met FNV cabine kracht bij zetten met de werkonderbreking van 20 minuten morgen. We hebben jullie nodig om dit signaal sterk te maken, dus doe mee! 
KLM blijft namelijk de koppeling tussen pensioen en cao maken: een deal op pensioen als we nu zonder overleg tekenen voor verregaande cao bezuinigingen. Weliswaar geen -1 CA maar een andere maatregel die hetzelfde oplevert voor KLM. Het pensioengeld (€50 miljoen) is geld van het cabinekorps, geld van ons dat KLM achterhoudt! Wij gaan niet betalen om terug te krijgen wat van ons is. 

Tekenen bij het kruisje

Kortom: KLM wil een vaste premie regeling voor pensioen binnenhalen, maar in ruil voor het fatsoenlijk afdekken van de risico's van het cabinepersoneel moeten wij wel even bij het kruisje tekenen voor extra bezuinigingen in het kader van de cao. Dat is en blijft dubbelop en daar gaan we niet voor.

Doe mee met de werkonderbreking morgen!

Onze boodschap naar jullie en naar KLM is altijd heel duidelijk geweest en blijft dat ook: een fatsoenlijke compensatie voor de invoering van een vaste premieregeling, de -1 ca van tafel en dan is de VNC per direct beschikbaar om de cao onderhandelingen op basis van gelijkwaardigheid te starten. We zullen dus morgen (zondag 30 oktober) samen met FNV cabine onze boodschap kracht bijzetten met de werkonderbrekingen van 20 minuten. Doe massaal mee totdat de directie begrijpt dat wij een eerlijk proces willen. Dank voor jullie steun!

 

KLM sectiebestuur

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA