• home
  • Actueel
  • KLM DI-budget: geef jouw bestedingskeuze door

KLM DI-budget: geef jouw bestedingskeuze door

31 aug. 2020
In de huidige cao hebben we een Duurzaam Inzetbaarheidsbudget (DI-budget) geregeld voor alle KLM cabinecollega’s. Dat budget bedraagt 1,93% van het effectief ontvangen vaste bruto jaarsalaris in 2019 inclusief vakantiegeld. Via KLM MyJourney kun je kiezen hoe je dit bedrag wilt aanwenden, dit kan tot half september.

Het DI-budget is een structurele verbetering van je besteedbaar inkomen en groeit ook mee met (eventuele) toekomstige loonsverhogingen.

Maak jouw keuze!
Met het budget kun je - op de voor jou meest passende manier - invulling geven aan je duurzame inzetbaarheid. Duurzame inzetbaarheid betekent gezond, veilig en fit kunnen doorwerken gedurende je actieve arbeidsleven in een omgeving waarin je je kan blijven ontwikkelen. Er zijn vier opties bij besteding van het DI-budget:

► Investeren in opleidingsbudget (A: uitgeven per jaar of B: jaren doorsparen)
A - Je kiest ervoor om het bruto DI-budget volledig en meteen te besteden aan opleiding of coaching. Vanaf 29 oktober 2020 zal het opleidingsbudget zichtbaar zijn in het online platform Triptrack dat direct toegang geeft tot tools, testen en het opleidingsaanbod. Via MyJourney kom je bij Triptrack, mocht je hier nog een opleiding of training missen, dan kan je dit aangeven bij het HR Shared Service Center zodat deze wellicht voor toevoeging in aanmerking komt.
B - Je kiest ervoor om het opleidingsbudget te bewaren en te sparen voor bijvoorbeeld een duurdere opleiding. Het opleidingsbudget kan tot uitdiensttreding besteed worden.

► Aankopen additionele verlofdagen
Je kan kiezen om maximaal additionele verlofdagen te kopen. Bij maximale aankoop zal het restant DI-budget worden uitbetaald als dit kleiner is dan 1 dag. De waarde van een dag is 1/30 van het bruto maandsalaris , de verlofdagen komen op de OD-teller te staan en zijn in oktober 2020 beschikbaar. In geval van loonbeslag vervalt deze keuze.

► Deels additioneel verlofdagen en deels opleidingsbudget
Je kan een combinatie maken van opleiding en aankoop verlofdagen (maximaal 5). De waarde van een dag is 1/30 van het bruto maandsalaris, de verlofdagen komen op de OD-teller te staan en zijn in oktober 2020 beschikbaar. In geval van loonbeslag vervalt deze keuze.

► Uitbetaling (bij je salaris)
Je kiest ervoor om het DI-budget te ontvangen met het salaris van oktober 2020. Er wordt belasting geheven over het bruto DI-budget waardoor je een nettobedrag uitgekeerd krijgt.

Goed om te weten:
Tot en met 14 september 2020 kan je je keuze voor dit jaar kenbaar maken en eventueel nog wijzigen. Log in op MyHR via MyJourney en ga via de tegel ‘Flexibele arbeidsvoorwaarden’ naar het DI-budget. Indien je zelf geen keuze maakt, krijg je automatisch ‘het opleidingsbudget investeren’ toegewezen en dit is bindend voor dit jaar.

KLM sectiebestuur

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA