KLM DI-budget en de NAP

30 jan. 2020
Naar aanleiding van onze eerdere berichtgeving over het DI-budget en het storten van geld in de NAP zijn er wat vragen van leden binnen gekomen. We leggen bij deze uit hoe het precies werkt als je het bedrag uit het DI-budget zou willen investeren in de Netto Aanvullende Pensioenregeling (NAP).
 
Hoewel het DI-budget dat in onze nieuwe KLM-cao is afgesproken niet pensioengevend is, is daarin wel een compensatie opgenomen voor het niet-pensioengevend zijn. Tegen de tijd dat het DI-budget is geïmplementeerd (naar verwachting juni/juli 2020) kan je ervoor kiezen om het bedrag bij je salaris te laten uitbetalen.

Je krijgt dan eenmalig een hoger netto salaris in die maand. Je kunt dit niet direct in de NAP-regeling storten. Wil je toch extra sparen voor je pensioen? Dan kan je een keer per jaar je inleg in de NAP-regeling aanpassen. Deze keuze moet je voor 1 oktober 2020 maken via MijnKLMPensioen op de website van het pensioenfonds (www.klmcabinefonds.nl). De door jou gekozen inleg wordt dan vanaf 1 januari 2021 maandelijks ingehouden op je KLM-salaris.

KLM sectiebestuur

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA