KLM crew Tel Aviv vlucht vanavond op SPL

23 jul. 2014

Doordat de Tel Aviv vlucht van gisteren is gecanceld, staat de KLM crew die gisteren LCA-TLV-AMS had moeten vliegen nog in Larnaca. Vandaag zullen onze collega's echter met Austrian Airlines naar Schiphol worden gevlogen en naar verwachting rond 22 uur op SPL arriveren. Los van het feit
Doordat de Tel Aviv vlucht van gisteren is gecanceld, staat de KLM crew die gisteren LCA-TLV-AMS had moeten vliegen nog in Larnaca. Vandaag zullen onze collega's echter met Austrian Airlines naar Schiphol worden gevlogen en naar verwachting rond 22 uur op SPL arriveren.

Los van het feit dat de collega's in Larnaca relatief veilig zijn, heeft de VNC via het WRR- team, voorheen de DMF-Purser, aan KLM meegedeeld dat we verdere vertragingen slechts zullen toestaan als de gehele crew bij elkaar blijft. KLM heeft hieraan gehoor gegeven en zal dus niet alleen de vliegers (die volgens hun cao vervangen dienen te worden na 24 uur) maar ook cabinecollega's terughalen.

Sinds in het Midden Oosten het geweld is opgelaaid in het Palestijns - Israëlisch conflict heeft de VNC dagelijks intensief contact met KLM over de operatie TLV. We benadrukken daarbij dat veiligheid boven alles moet gaan. KLM overweegt dagelijks - op basis van overleg met ondermeer bedrijfsbeveiliging (SPL/AV), plaatselijke autoriteiten en instanties als FAA en EASA - of de vluchtuitvoering al dan niet veilig kan verlopen en beslist of de operatie al dan niet kan doorgaan.
transavia.com stopt vluchten op Tel Aviv en Erbil
Zojuist hebben wij vernomen dat ook tansavia.com gestopt is met hun vluchten naar Tel Aviv en ook vliegen zij niet meer op Erbil in Irak.
Bij transavia.com wordt net als bij KLM dagelijks afgewogen of het wel of niet veilig is om deze bestemmingen aan te vliegen.
VNC bestuur

 

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA