• home
  • Actueel
  • KLM cao principeakkoord cabine: alles voor iedereen op een rij

KLM cao principeakkoord cabine: alles voor iedereen op een rij

18 nov. 2022
De VNC is de KLM cao-onderhandelingen ingegaan om voor alle cabinecollega’s een positief resultaat te behalen. We hebben de inhoud van het principeakkoord overzichtelijk voor jullie op een rij gezet.

Het principeakkoord is mede dankzij jullie input tot stand gekomen, onder meer via onze gebruikelijke uitvraag onder leden voorafgaand aan de cao-onderhandelingen. De roep om verbeterde financiële punten kwam vanuit het overgrote merendeel van jullie en daar hebben we ons dan ook sterk voor gemaakt.

Broodnodige loonsverhoging
Hier zie je per onderdeel wat de afspraken inhouden. Zoals je onder de kop ‘financieel’ ziet, hebben we met de 6% loonsverhoging ruim meer dan waarvoor landelijk gemiddeld in andere cao’s, ook binnen KLM, werd getekend.  
Naast de 6% is er daarbij nog een extra steun in de rug met de twee bodems van €80,- en met de eenmalige uitkering van 20% van je geleverde arbeidsvoorwaardelijke bijdrage. Het eerste onderdeel is vooral positief voor de lagere en midden inkomens, het tweede onderdeel levert van laag naar hoog een oplopend bedrag op dat met name positief is voor de hogere inkomens. Op deze manier menen wij aan de wensen van alle inkomensgroepen binnen ons korps een goede invulling te hebben gegeven.

De in de onderhandelingen overeengekomen inhoud is inmiddels door KLM in cao- en protocolteksten gezet. Volgende week gaan we met KLM verder voor het uitwerken tot de uiteindelijk definitieve versie hiervan. Daarna leggen wij op 1 december het principeakkoord ter stemming voor aan de Ledenraad. We houden jullie op de hoogte.

Samen sterk, ook voor jou!
Ivo Kruse Koster, Carolina Bouwer, Marije Kroese, Ingrid Brama, Roberto Tunzi en Chris van Elswijk
KLM sectiebestuurders

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl -020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA