• home
  • Actueel
  • KLM cabinepersoneel: wees stipt & zoek het gele blokje!

KLM cabinepersoneel: wees stipt & zoek het gele blokje!

17 okt. 2016

KLM houdt steekproeven voor wat betreft de kwaliteit van onze Flight Safety- en Security search: aan boord kan een geel blokje zijn verstopt. De VNC neemt deze handreiking van KLM aan en roept jullie op om van dinsdag 18 (vanaf 00u00) tot en met donderdag 20 oktober (tot 23u59) vooral uitvoerig op zoek te gaan naar het gele blokje.
Security search (FSSM 6.6 en bulletin 16-02)
Kijk overal goed op de plekken die in je FSSM staan onder het hoofdstuk Security search (6.6 en FSSM bulletin 16-02). Hierin staat ook wanneer de search van toepassing is, kortom houd je daaraan. Pas als je het blokje hebt gevonden of zeker weet dat het niet aan boord is, is je Flight Safety-taak voltooid. Breng de steekproef van KLM tot een goed einde en mooi meegenomen is dat wij hierdoor onze stiptheidsactie ook waarmaken.

Wat we al doen
Sinds 10 oktober heeft de VNC het motiveren van vluchten duurder gemaakt: bij het overschrijden van de CAO door verstoringen etc. worden meer compensatiedagen voor cabinepersoneel geëist. In de praktijk is dit al toegepast en zijn er meer compensatiedagen gevraagd door de VNC en toegezegd door KLM! Sinds 13 oktober - de dag waarop KLM een uitvraag deed voor tijdelijk meerwerk voor kader - hebben wij het korps gevraagd om een nee te overwegen. Met tijdelijk meerwerk help je KLM uit de brand met het tekort aan personeel terwijl doorstroom vanuit KLC, het verlengen van de zomercontracten en het aanbieden van structureel meerwerk de instrumenten zijn om het door KLM gecreëerde personeelstekort op te lossen. Sinds 14 oktober heeft de VNC flyers met stickers verspreid zodat cabine-collega’s helder hebben wat we willen bereiken.

Waarom we dat doen
De (eigen)wijze manier waarop KLM alles eenzijdig - lees: zonder het door KLM zo geliefde woord ‘dialoog’ met de werknemersvertegenwoordigers - door probeert te drukken leidt niet tot ‘winnen’. Sterker nog, KLM raakt het korps keihard in hun blauwe gevoel dat wegebt met alle negatieve gevolgen van dien: onrust, boosheid, teleurstelling, verdriet, frustratie en demotivatie. Geen goede basis om de wens van KLM in vervulling te doen gaan en de ‘most customer centric airline’ te worden.

Wat wij willen bereiken
KLM’s voorgenomen eenzijdige maatregel -1 CA van tafel; de ‘pensioenverdwijntruc’ van € 50 miljoen (geld van cabinepersoneel) terugdraaien en dan fatsoenlijk CAO-overleg zonder voorwaarden en eisen vooraf.

Wij hopen op ieders medewerking en met de druk op KLM ons gezamenlijke doel te bereiken. Bij deze een link met de gedragscodes als je je daaraan houdt staat VNC garant.

Mocht je vragen hebben, mail naar secretariaat@vnconline.nl of bel 020 5020480. Bij dringende zaken: volg het keuzemenu om een VNC-bestuurslid aan de lijn te krijgen, we zijn 24/7 bereikbaar.

KLM sectiebestuur

Lees je onze berichten en ben je cabinecollega maar (nog) geen VNC lid? Doe echt mee met invloed op jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden en jouw toekomst. Hoe meer leden, hoe sterker we staan en dat is nodig, zeker in deze moeilijke tijden. Geef jezelf ondersteuning met steun aan de VNC. Word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480.

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA