• home
  • Actueel
  • KLM breekt met overleghistorie, -1 CA maatregel niet van tafel

KLM breekt met overleghistorie, -1 CA maatregel niet van tafel

24 okt. 2016

De ultieme poging van de VNC om in overleg met KLM de -1 CA maatregel van tafel te krijgen, is tot onze grote teleurstelling door toedoen van KLM niet gelukt. KLM communiceert zelf te pas en te onpas dat ze 'een mooie lange historie hebben van goed overleg...'. De VNC communiceert bij deze 'KLM schrijft historie door de traditie te breken om er in goed overleg uit te komen'.
De VNC gaat nu in beraad hoe de acties op te schalen. Dit hebben wij KLM ook meegedeeld.

KLM sloeg in de IFS van gisteravond een andere, meer empathische toon aan en deed het voorkomen alsof er ineens van alles mogelijk was op gebied van pensioen en arbeidsvoorwaarden, maar dat lijkt schijn: alle kosten van deze zogenaamde toezeggingen moeten nog altijd worden gefinancierd door 4% productieverbetering van het cabinepersoneel en de implementatie van de visie. Een sigaar uit eigen doos dus.

We blijven volharden
De VNC volhardt in haar standpunten: de -1 CA maatregel moet van tafel, de pensioenkwestie moet worden opgelost, daarna kunnen de onderhandelingen starten over een nieuwe CAO zonder voorwaarden vooraf. Om deze standpunten kracht bij te zetten, zullen er verdere acties volgen en wij vragen onze leden deze te steunen. We informeren jullie hier tijdig over.

KLM sectiebestuur

Lees je onze berichten en ben je cabinecollega maar (nog) geen VNC lid? Doe echt mee met invloed op jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden en jouw toekomst. Hoe meer leden, hoe sterker we staan en dat is nodig, zeker in deze moeilijke tijden. Geef jezelf ondersteuning met steun aan de VNC. Word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480.

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA