• home
  • Actueel
  • KLM aanvraag open voor structureel meerwerk Pursers en Senior Pursers

KLM aanvraag open voor structureel meerwerk Pursers en Senior Pursers

14 jul. 2021
Tijdens het KLM cabineoverleg van deze maand brachten we het onderwerp al ter tafel en sinds deze week staat dan ook de aanvraag voor structureel meerwerk bij KLM open voor P’s en SP’s.

Collega’s in deze functies kunnen zich inschrijven via het formulier op MyKLM, de betreffende link staat ook op de KLM Newsapp.

Toekennen van meerwerk
Bij de VNC servicedesk kwamen diverse vragen over structureel meerwerk binnen, met name in relatie tot detachering bij KLC/Transavia en de aangekondigde promotiecursussen naar P en SP. De zorg van die collega’s ligt vooral bij de volgorde van zaken: gaan promotiecursussen vóór meerwerk en kom je in aanmerking als je gedetacheerd bent?
De afspraken uit de Cabine Cao en het Sociaal Plan zijn leidend bij deze beslissingen en daarbij wordt allereerst gekeken naar de verwachte behoefte in de planning. Meerwerk gaat in principe voor op promoties maar met een uitzonderingsmogelijkheid als de bedrijfseconomische situatie daarom vraagt. Dat heeft te maken met het feit dat bij het toekennen van meerwerk het aantal FTE* omhoog gaat (kortweg je cabinekorps groeit) en bij promoties is dat niet zo.
De huidige meerwerk uitvraag is nu dus geopend en bij toekenning kan het verhogen van het contractpercentage ingaan per 1 oktober 2021.  

Daarbij kunnen promotietrainingen ook een uitvraag voor verder meerwerk tot gevolg hebben: door de doorstroom kan immers weer ruimte ontstaan in andere functies.
Vooralsnog betreft deze uitvraag voor meerwerk P’s en SP’s. Pursers die gedetacheerd zijn, kunnen hun aanvraag nu alvast doen en dienen daarbij een keuze te maken voor een startdatum na hun detachering. Voor één- en tweebanders is er nog geen mogelijk om meerwerk aan te vragen maar we houden de planning en naleving van de gemaakte afspraken ook hier scherp in de gaten. Zodra er ook voor CA’s ruimte voor meerwerk is, zullen we dat direct melden.  

Carolina Bouwer, Ingrid Brama, Chris van Elswijk, Marije Kroese, Ivo Kruse Koster en Roberto Tunzi
KLM sectiebestuurders VNC

*FTE = fulltime equivalent, 1 voltijds werkende werknemer.


Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA