KLC principeakkoord ondertekend!

10 apr. 2014

Vandaag is tijdens het cabineoverleg tussen KLC en de vakbonden het principeakkoord dat op de ledenvergadering van de VNC en de UNC al unaniem was aangenomen, door alle partijen ondertekend. Van KLC hebben we te horen gekregen dat de extra twee superjokers die we hebben afgesproken op 1
Vandaag is tijdens het cabineoverleg tussen KLC en de vakbonden het principeakkoord dat op de ledenvergadering van de VNC en de UNC al unaniem was aangenomen, door alle partijen ondertekend.

Van KLC hebben we te horen gekregen dat de extra twee superjokers die we hebben afgesproken op 1 april 2014 zijn ingegaan. Als je je andere twee superjokers al hebt ingezet, heb je er dus nog twee over.

Deeltijdpercentages
Ook de nieuwe deeltijdpercentages waren de afgelopen weken een veelbesproken onderwerp. Omdat KLC ze moet integreren in hun systemen, gaat er tijd overheen voor je ze kunt aanvragen.
Het systeem dat KLC hiervoor gebruikt is Netline. Dit programma kent naast onze huidige deeltijdpercentages (50, 70 en100%) ook 80%. KLC heeft bovendien opgevraagd hoelang 90% gaat duren en wat het gaat kosten. Zodra alles bekend is, gaat KLC aan de slag om een en ander te realiseren.
Eerst komt er een testperiode om te bekijken of alles gedekt is. KLC denkt dat dat nog zes maanden zal duren. Mocht het veel langer zijn, dan wordt bekeken of de ingebouwde 80% al van start kan gaan. Eerder starten zou helaas teveel verwarring opleveren. We wachten dus nog even af!
Een aantal van jullie heeft voordat de nieuwe deeltijdpercentages bekend werden al 50% of 70% aangevraagd. Bij wie dit al toegewezen heeft gekregen, is er helaas niets meer aan te doen, zo meldt KLC. Heb je het aangevraagd maar nog niet toegewezen gekregen, meld dat dan bij je CCM. Misschien kun je op 1 juli 70% gaan werken. Je kunt dan kiezen of je al 70% gaat werken (en pas na een jaar een nieuw percentage kunt aanvragen) of dat je op de wachtlijst voor 80% of 90% komt te staan.

Tot zover de cao.

De volgende punten kwamen ook aan bod.

Headrestcovers
De nieuwe headrestcovers zijn toch niet klaar per 1 april, zoals eerder gedacht. KLC is de afgelopen weken druk bezig geweest een nieuwe lichtblauwe cover uit te zoeken voor zowel C als EC-class. Toen bleek dat KLC van de afdeling Marketing niet alleen de covers moet aanpassen, maar ook een geheel nieuwe kleur voor de M-class moet uitkiezen. KLC hoopt per 1 mei eruit te zijn. De groepscommissie houdt jullie op de hoogte.                                                                                                                          


Promoties
KLC is de afgelopen tijd druk bezig geweest met de werving van nieuwe In Flight Supervisors. Eind april starten de eerste twee cursussen. De twee geplande cursussen van mei worden uitgesteld naar juni en juli, omdat een viertal CA1's niet tijdig kon worden uitgeroosterd. Om te voorkomen dat zij niet aan de cursus mee konden doen, heeft KLC besloten ze op te schuiven.

Trainingsafdeling
KLC overweegt om de trainingsafdeling onder te brengen bij gebouw 600 (cateringgebouw), omdat het bedrijf dan meer contact kan hebben met de trainees. De tweede verdieping van gebouw 600 krijgt een compleet nieuwe uitstraling. Aan de Groepscommissie is advies gevraagd; de commissie vindt het belangrijk dat het contact tussen de line-trainers en de trainingsafdeling gewaarborgd blijft. KLC neemt dat mee in hun overwegingen.

Files
De VNC heeft nagevraagd hoe het precies zit met het toevoegen van documenten aan je file. Het blijkt dat je CCM je niet op je hoogte hoeft te stellen van alle bestanden die in jouw file worden gestopt, maar de inhoud van het document mag geen verrassing voor je zijn. Als er dus iets instaat wat jij nog nooit hebt gehoord of waar je nog nooit op bent aangesproken, laat het ons dan weten. Wij gaan er voor jou achteraan.

Inzage je file kun je krijgen door een afspraak te maken via je CCM.

Resultaten Werknemerstevredenheidsonderzoek (WTO)
De VNC heeft KLC nogmaals verzocht om inzage in de resultaten van het Werknemerstevredenheidsonderzoek, omdat we het heel belangrijk te vinden dat jullie daar inzage in krijgen. KLC beraadt zich er nog over. Wordt vervolgd!

E-mailadres KLC/KLM
Als je doorstroomt naar KLM krijg je een nieuw e-mailadres. Is het niet veel makkelijker om je e-mailadres gewoon te behouden? KLC zegt dat het er aan de buitenkant misschien hetzelfde uitziet, maar dat er achter de schermen van alles meespeelt. Je stopt bij je huidige werkgever (KLC) en begint bij je nieuwe werkgever (KLM). Hierdoor stopt je oude e-mailadres en krijg je een nieuw account.

KLC heeft toegezegd hierop terug te komen tijdens de Farewell party van de doorstromers.

22 mei
Het volgende cabineoverleg staat gepland op donderdag 22 mei 2014. Heb je onderwerpen die je graag besproken wilt zien? Mail ze vóór 15 mei naar sectiebestuur.klc@vnconline.nl. Wij zorgen ervoor dat jouw agendapunt behandeld wordt.

KLC-sectiebestuur

 

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA