• home
  • Actueel
  • KLC leden stemmen positief over principe akkoord en voor nieuw sectiebestuur

KLC leden stemmen positief over principe akkoord en voor nieuw sectiebestuur

27 feb. 2018
Vanochtend vond de KLC ledenvergadering plaats op het VNC kantoor. De twee grote onderwerpen die behandeld werden waren het principeakkoord en de verkiezingen van een nieuw KLC sectiebestuur.

Principeakkoord
Met de aanwezigen werd het gehele principeakkoord doorgenomen en uitgebreid besproken. Bij de stemming die volgde is het akkoord unaniem aangenomen. Dit betekent dat het vanmiddag al ondertekend zal worden met Angeline van der Kloet, waarna het in werking zal treden. Een mooi resultaat voor de KLC sectie!

Het akkoord behelst o.a. een winstdeling met terugwerkende kracht, loonsverhoging, verhoging van superjokers en maximering van vier stretches. Hier tegenover staat dat in 2018 en 2019 er per jaar incidenteel 1 vrije dag afgaat. Ook mag KLC vanaf zomer 2019 elke CA 1 dag gedurende de zomerperiode extra indelen. Deze dag krijgt de CA in de winterperiode weer terug. Op korte termijn hopen we meer duidelijkheid te kunnen geven omtrent het tijdstip van uitbetalen van de winstdeling en de loonsverhoging met terugwerkende kracht.

Verkiezingen nieuw KLC sectiebestuur
Andrea de Vries, de huidige vice-voorzitter van het KLC sectiebestuur, had zichzelf opnieuw verkiesbaar gesteld en werd tijdens de ledenvergadering met grote meerderheid herkozen tot bestuurder.
Naast Andrea zal Cas Voskuyl vanaf april plaatsnemen in het KLC sectiebestuur, ook hij werd met grote meerderheid gekozen. In maart zal hij enkele dagen meelopen met het huidige bestuur. Cas vliegt al enige tijd bij KLC en wil zich graag inspannen voor zijn collega’s en zich verdiepen in de VNC. Wij feliciteren Andrea en Cas van harte met hun benoeming en wensen hen veel plezier en succes!

Met het aantreden van dit nieuwe KLC sectiebestuur nemen wij afscheid van voormalig voorzitter KLC sectiebestuur Ilona Lafertin. Ilona had zich niet meer kandidaat gesteld omdat zij niet alleen afscheid gaat nemen van KLC maar van de hele luchtvaart: zij heeft besloten te stoppen met vliegen en ziet een mooie toekomst voor zichzelf elders. Zij zal haar functie binnen de VNC blijven uitoefenen tot 27 maart waarna ze het stokje zal doorgeeft aan het nieuwe bestuur. Wij zullen haar hoge inzet en betrokkenheid enorm gaan missen!

In het VNC magazine van komende maand zullen Cas en Andrea zich verder aan jullie voorstellen. Ook zal Ilona Lafertin hierin uitgebreid de tijd nemen om bij haar vertrek stil te staan.

VNC bestuur

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA