• home
  • Actueel
  • KLC geeft kwalijke signalen af voor aflopende contractanten

KLC geeft kwalijke signalen af voor aflopende contractanten

26 jan. 2021
Vandaag is ons een zorgelijk en verbazingwekkend bericht ter ore gekomen voor wat betreft aflopende vijfjaarscontracten van KLC´ers. Dit komt voornamelijk voort uit wat feitelijk is gezegd door KLC in een info-meeting met CA´s.

In deze meeting is gesproken over de relatie tussen de detachering van KLM-ers en het niet verlengen van aflopende vijfjaarscontracten. Op de vraag of het zo kan zijn dat aflopende vijfjaarscontracten niet verlengd kunnen worden terwijl er nog wel mensen op detacheringsbasis bij KLC aan boord staan, was het antwoord dat dit zou kunnen.
Dat dit logischerwijs tot onbegrip, boosheid en zorgen leidt bij CA´s is meer dan terecht en wordt volledig gedeeld door de VNC.

De afgelopen maanden heeft de VNC vanuit zowel het KLC- als het KLM bestuur nadrukkelijk aangestuurd op het verlengen van aflopende contracten. Dit allereerst vanwege het feit dat een detachering niet ten koste mag gaan van aflopende vijfjaarscontracten van KLC’ers. Daarnaast is er  de kennelijke behoefte aan personeel bij KLC die voortkomt uit de productieverwachtingen. Dat maakt dat het gehele KLC korps nodig is en daar bovenop ook detachering aan de orde is. In de gesprekken met KLC én KLM is meermaals uitgesproken dat de behoefte aan personeel alleen gerealiseerd kon worden als de detachering daadwerkelijk bovenop het KLC personeelsbestand zou komen. Dit was ook randvoorwaardelijk voor de VNC om akkoord te gaan met detachering.

De verontrustende berichten van vandaag en de mogelijke consequenties daarvan verbazen ons dan ook ten zeerste en vinden wij erg kwalijk. Het zou op zijn minst beschamend zijn als KLC haar eigen personeel achterstelt ten opzichte van KLM’ers.

Wij begrijpen dat deze signalen zorgwekkend zijn en willen duidelijk maken dat ook wij uitermate ontstemd zijn. Wij zijn ons er absoluut van bewust dat dit leeft onder onze leden. De VNC zal zich nu intern beraden en kijken naar vervolgstappen.

Zodra we meer duidelijkheid kunnen geven over onze vervolgstappen brengen wij jullie vanzelfsprekend op de hoogte.

KLC Sectiebestuur


Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA