• home
  • Actueel
  • KLC gaat CA’s prioriteitstelling terughalen en zet externe vacature open

KLC gaat CA’s prioriteitstelling terughalen en zet externe vacature open

22 sep. 2021
Positieve ontwikkelingen als het gaat om de personeelsplanning bij KLC. Nadat er vorig jaar helaas afscheid moest worden genomen van CA’s die in hun proeftijd zaten en toekomstige CA’s die op een initial gepland waren of op een wachtlijst stonden, heeft KLC nu aangekondigd ruim 300 Full Time Equivalent (FTE ) nodig te hebben om de planning van 2022 rond te krijgen.

De reden voor dit forse aantal FTE is de infasering van wederom een aantal nieuwe Embraers in het komende jaar. Daarnaast is het noodzakelijk om aflopende detacheringen vanuit KLM op te vangen met nieuw KLC personeel.

Prioriteitstelling
Nadat begin vorig jaar duidelijk werd dat KLC vooralsnog geen behoefte had aan nieuw personeel, heeft het KLC Sectiebestuur in maart 2020 een zogenaamde prioriteitstelling afgesproken met KLC: CA’s die in hun proeftijd het bedrijf moesten verlaten, kandidaten die op een initials gepland stonden en kandidaten die op de wachtlijst stonden kregen zo de mogelijkheid om terug te keren bij KLC zodra er weer sprake zou zijn van vacatures. Eerder dit jaar werd deze afspraak verlengd. In totaal gaat het om circa 160 FTE die via deze prioriteitstelling gewaarborgd zijn. In dit geval betekent 160 FTE ook 160 CA’s, omdat men een fulltime dienstverband aangaat.
De betreffende mensen zijn al benaderd en de eerste trainingen kunnen in januari 2022 beginnen. Naar verwachting kunnen alle trainingen voor deze groep in het eerste kwartaal van 2022 afgerond worden.

Externe vacature
Naast de benodigde 160 FTE vanuit de prioriteitstelling zal KLC ook nog een externe vacature openzetten om in totaal (dus inclusief de 160 FTE) tot een ruime 300 FTE te komen. Op deze manier kan KLC voldoen aan de te verwachte personeelsplanning van 2022.

Doorstroom en detachering
Wat deze positieve ontwikkeling concreet gaat betekenen voor het doorstromen van KLC’ers en de detachering van KLM’ers is momenteel nog niet inzichtelijk. We hebben hierover intensief contact met zowel KLC als het KLM Sectiebestuur van de VNC, zodra we hier meer over weten horen jullie dit uiteraard.

Mochten er naar aanleiding van dit bericht nog vragen of opmerkingen zijn, horen we dit graag.

KLC sectiebestuur

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA