KLC cao-overleg van vandaag geannuleerd

26 sep. 2022
Het KLC cao-overleg dat voor vandaag op de agenda stond gaat niet door. KLC heeft aangegeven meer tijd nodig te hebben om de nieuwe dan wel aangepaste voorstellen van de VNC te bestuderen.

Nieuwe voorstellen
De VNC heeft vorige week een hernieuwde voorstellenbrief aan KLC verstuurd waarin het sectiebestuur haar inzet voor het vervolgproces van de cao-onderhandelingen kenbaar heeft gemaakt. KLC zegt nu meer tijd nodig te hebben om deze voorstellen te bestuderen. We respecteren het besluit van KLC, maar vinden het wel teleurstellend dat partijen voorlopig geen verdere stappen kunnen maken. De VNC had de geplande tijd graag willen benutten om de voorstellen toe te lichten, echter kan wat KLC betreft het overleg pas over twee weken worden vervolgd.

Vervolg
De VNC zag het overleg van vandaag als een nieuwe fase in de cao-onderhandelingen, waarin wij en hopelijk ook KLC tot nieuwe inzichten zouden kunnen komen. Onderdeel van onze herziene voorstellenbrief zijn onder andere de arbeidsvoorwaarden van de Cabin Supervisor, maar ook de welbekende voorstellen ten aanzien van verbeterde afspraken van de Werk en Rusttijden Regeling (WRR) en het loon.

Met een overleg dat nu over twee weken gepland staat, gaan we ervan uit dat KLC de tijd zal gebruiken om met een steekhoudende reactie op onze voorstellen te komen, voorstellen die wat ons betreft recht doen aan de omstandigheden. De VNC kan niet genoeg benadrukken dat het de hoogste tijd is voor betere afspraken op loon en WRR.

Mochten jullie vragen hebben naar aanleiding van dit bericht horen we dat graag. Je kunt ons bereiken op sectiebestuur.klc@vnconline.nl of via 020-5020480.

KLC Sectiebestuur
Cas Voskuyl, Luc van der Eijk & Jeffrey Ouwehand

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA