KLC Cabineoverleg van 28 juli

28 jul. 2016

Vanmorgen heeft de VNC cabineoverleg gevoerd met KLC. Wij hebben met elkaar gesproken over de nieuwe daggeldregeling, een nieuwe CCM, de KLM News app en het tijdelijke crew hotel in Krakow (KRK).
Daggeldregeling KLC
Van een aantal van onze leden kregen wij een vraag over de nieuwe daggeldregeling, zij vroegen zich af waarom het daggeld niet meer gelijk uitbetaald zal worden met het salaris. KLC heeft ons aangegeven dat dit is om de ca minder lang te laten wachten op het daggeld. Dit zal tussen de 6e en 11e van de maand worden uitgekeerd zodat men dit kan gebruiken op de route en zij niet hoeven te wachten tot het salaris aan het einde van de maand zal worden gestort.

Nieuwe CCM
Er is een vacature uitgezet voor een nieuwe Nederlandse Cabin Crew Manager. Door uitbreiding van het korps aan de Nederlandse kant worden de units van de huidige drie Nederlandse CCM’s erg groot en dit zal worden verlicht door de komst van een nieuwe CCM. Dit betekent ook dat een aantal van jullie binnenkort onder de unit van deze nieuwe CCM zal vallen. KLC doet dit om een unit te creëren waarin alle senioriteiten zijn vertegenwoordigd zodat de werkdruk tijdens einde proeftijd; functionerings- en vijfjaarsgesprekken evenredig over de CCM’s wordt verdeeld.

KLM News app
De News app fungeert als nieuwe en volledige informatiebron voor alle CA’s. KLC zal geen CA times meer publiceren en verwacht dat alle CA’s via de news app op de hoogte blijven van het laatste nieuws. Helaas heeft nog niet iedereen de News app gedownload en geïnstalleerd en we raden iedereen aan dit zo spoedig mogelijk te doen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Krakow
In KRK verblijft de crew momenteel in een airporthotel, de late check-out tijd komt hier echter niet overeen met de pick-up tijd waardoor jullie in uniform moeten wachten tot pick-up. Wij hebben vanuit de Groepscommissie begrepen dat dit is opgepakt door de vliegdienst en er dus hard word gewerkt om deze situatie te veranderen. Wij hebben evengoed  deze situatie onder de aandacht van KLC gebracht tijdens het overleg vanmorgen. En gaan er vanuit dat dit zo spoedig mogelijk zal zijn opgelost.

Tot zover de toelichting op ons overleg. Mocht je nog vragen of suggesties hebben, mail ons gerust op sectiebestuur.klc@vnconline.nl.

Wij houden jullie op de hoogte.

Sectiebestuur KLC

Lees je onze berichten en ben je cabinecollega maar (nog) geen VNC lid? Doe echt mee met invloed op jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden en jouw toekomst. Hoe meer leden, hoe sterker we staan en dat is nodig, zeker in deze moeilijke tijden. Geef jezelf ondersteuning met steun aan de VNC. Word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480.

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA