KLC Cabineoverleg op 27 februari

28 feb. 2014

Donderdag 27 februari heeft er weer cabineoverleg plaatsgevonden tussen KLC en de vakbonden. De volgende zaken kwamen aan bod. Headrestcovers Zoals afgesproken zou KLC terugkomen op de taakverdeling van de headrestcovers. Er werd naar een oplossing gezocht om te voorkomen dat het
Donderdag 27 februari heeft er weer cabineoverleg plaatsgevonden tussen KLC en de vakbonden. De volgende zaken kwamen aan bod.

Headrestcovers
Zoals afgesproken zou KLC terugkomen op de taakverdeling van de headrestcovers. Er werd naar een oplossing gezocht om te voorkomen dat het cabinepersoneel er een extra taak bij zou krijgen. KLC heeft als idee om één headrestcover voor de C-class en EC-class te doen en één voor de M-class. Het worden dan twee verschillende soorten kleuren blauw. Dit betekent dat cabinepersoneel geen headrestcovers meer hoeft te vervangen.
Momenteel is KLC nog bezig om samples hiervan te bekijken. De hoop is dat een en ander per 1 april kan worden doorgevoerd. De Groepscommissie houdt jullie hierover op de hoogte.     

Promoties
KLC is druk bezig met het werven van nieuwe In Flight Supervisors. Mocht je voor deze functie hebben gesolliciteerd, dan is de kans groot dat je binnenkort op gesprek mag komen. KLC heeft aangegeven dat ze de voorbereiding voor een promotiegesprek van sommige CA's matig vindt. Mocht je op gesprek zijn uitgenodigd en nog vragen hebben of zo'n gesprek misschien lastig vinden, neem dan contact op met de VNC. Wij bieden je trainingen aan zodat je zelfverzekerd het promotiegesprek ingaat.

 

Reserveblokken 
Wij hebben vanuit de achterban te horen gekregen dat het lijkt of de reserveblokken onder de parttimers niet helemaal eerlijk worden verdeeld. Parttimers hebben net als full-timers elke 5 á 6 weken een reserveblok, dat hebben wij nagevraagd bij KLC. Angeline meldt dat indelingen het op dit moment erg druk heeft in verband met de doorstroom en de daarbij behorende verzoeken, linetrainingen en de vakanties.
KLC zal dit onderwerp dan ook met indelingen bespreken. Graag ontvangen wij nog wat voorbeelden, stuur daarom je rooster naar sectiebestuur.klc@vnconline.nl. Zodra wij hier meer over horen, laten we jullie dat weten!

CCM's en ziekteverzuim
Het afgelopen jaar zijn we vol frisse moed aan de slag gegaan: het ziekteverzuim bleef onder de 5%. Ook bleek dat CCM's nog weleens wilden bepalen of je nu ziek bent of niet. KLC heeft gezegd dat dat niet kan; een arts bepaalt of je ziek bent en geen CCM.
Wel kan het voorkomen dat je om privéredenen niet kunt gaan vliegen terwijl dat niet direct onder ziek zijn valt. Het is het streven van KLC om hier zo zorgvuldig mogelijk mee om te gaan. De VNC vindt dat je in dergelijke situaties geen vakantiedagen zou moeten inleveren. Mocht je hier tegenaan lopen, laat het ons dan weten.

Werknemerstevredenheidsonderzoek (WTO)
Vanochtend kregen wij inzage in de resultaten van het onderzoek van afgelopen jaar. KLC heeft van het cabinepersoneel een respons gekregen van 57%.  Hieruit kwam naar voren dat een groot deel van het cabinepersoneel vindt dat de werkdruk in een jaar erg verhoogd is en dat er teveel bezuinigingen bij het cabinepersoneel liggen. Positief waren de meesten over de verantwoordelijkheid en de zelfstandigheid in hun werk. Naar aanleiding van de conclusie van het onderzoek heeft KLC een actielijst gemaakt. Deze kunnen jullie terugvinden op de portal. Er staat bijvoorbeeld werkdruk in combinatie met de balans werk/privé op en ook de directe beschikbaarheid van de CCM is erin opgenomen.

De VNC heeft KLC verzocht om de gegevens bekend te maken bij het cabinepersoneel. Wij vinden namelijk dat jullie recht hebben om te weten wat de conclusies van het onderzoek zijn. KLC komt hierop terug.
Het volgende cabineoverleg staat gepland op donderdag 10 april 2014. Heb je onderwerpen die je graag besproken wilt zien? Mail die dan vóór 1 april naar sectiebestuur.klc@vnconline.nl. Wij zorgen er dan voor dat jouw agendapunt behandeld wordt.

KLC-sectiebestuur

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA