KLC Cabineoverleg maart

29 mrt. 2019
Het zeswekelijks cabineoverleg met KLC is weer gevoerd. Er was niet echt een uitgebreide agenda, maar de volgende punten zijn besproken.

Eerder aanmelden voor Line Trainers  
Al een tijd geleden heeft de VNC gevraagd of het mogelijk is om Line Trainers eerder te laten aanmelden als zij een trainee mee hebben. Ze krijgen dan meer tijd en kunnen met hun trainee beter een eerste briefing voorbereiden en uitleg geven over de aanmeldprocedure en het afgeven van crewbagage.
KLC heeft eindelijk laten weten dat het mogelijk is en werkt nu aan de implementatie ervan. Verwachting is dat binnen enkele maanden gestart kan worden met de nieuwe procedure.

Densificatie E190
Zoals bekend is KLC bezig met het project rondom de densificatie van de E190. De VNC wilde graag een update over de stand van zaken. Volgens KLC zijn de cabinespecificaties, zoals stoelen, bagagebakken en verlichting klaar, maar moet op andere onderdelen nog wel een klap worden gegeven. Een definitief besluit zou eind mei gemaakt moeten worden, dan wordt ook duidelijk of de densificatie in 2020 of 2021 voltooid is. Vanzelfsprekend houdt de VNC de situatie nauwlettend in de gaten, temeer omdat de densificatie ook gevolgen heeft voor de arbeidsvoorwaarden. Gesprekken hierover worden overigens ook gevoerd.

Het inzetten van Superjokers
Vorig jaar heeft de VNC het bedrijf gevraagd om te kijken naar de mogelijkheid om CA’s inzicht te geven in de beschikbaarheid voor het inzetten van Superjokers. Dat maakt de hele toewijzing en aanvraag van Superjokers makkelijker, bijvoorbeeld als je er meerdere achter elkaar aanvraagt. Volgens KLC kan dit eind van het jaar rond zijn. Eerder lukt niet omdat ICT het momenteel te druk heeft met andere projecten.

Instroom – promoties – doorstroom
KLC heeft inmiddels weer diverse cursussen geaccordeerd voor alle cabinefuncties binnen KLC en voor doorstroom naar KLM. Onlangs is een vacature voor de functie van Inflight Supervisor online gekomen. Zodra de sollicitatiegesprekken hiervoor gevoerd zijn, wordt de vooralsnog laatste cursus gevuld. Extra cursussen zijn niet uitgesloten.

Tot zover het verslag van dit cabineoverleg. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. We staan je graag te woord!

KLC sectiebestuur

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA