• home
  • Actueel
  • KLC Cabineoverleg: Eerste doorstroomcursus januari

KLC Cabineoverleg: Eerste doorstroomcursus januari

27 okt. 2016

Om direct met de deur in huis te vallen: KLC heeft het gerucht van een doorstroomcursus voor KLM van 12 personen bevestigd. Eind januari zal deze beginnen. Meer doorstroomcursussen zijn nog niet bevestigd maar KLC gaat uit van de standaard 20%. Nog even afwachten er is weer beweging!
Initials en promotiecursus
Vanwege de doorstroom in januari zullen in die maand ook twee initials starten. Eerder hebben wij jullie al bericht over de start van 1 IFS cursus. Vanwege de doorstroom gaan dit er nu twee worden. De selectie voor beide cursussen moet nog gedaan worden. Daarnaast zullen er ook twee SCA cursussen starten.

Nieuwe CCM Jan Boer
Jan Boer is vanaf 28 november CCM. Je kent hem wellicht van zijn werk bij Crew Control. Het cabinepersoneel zal de komende weken verdeeld gaan worden over de nieuwe CCM en de huidige CCM’s zodat eenieder een gelijk aantal cabinecollega’s in zijn of haar unit heeft. KLC probeert rekening te houden met collega’s die al eerder van CCM zijn gewisseld zodat deze bij hun huidige CCM kunnen blijven.

Nieuwe oven op E175
KLC heeft nieuwe ovens besteld voor de E175 na vele klachten over de huidige oven. Binnen drie maanden zullen de ovens binnenkomen. KLC verwacht dat ze voor de zomer allemaal geïnstalleerd zijn. De oven zal dan geplaatst worden in de achterste galley.

Klachten over Crew Control
We hebben veel klachten ontvangen over de botte en dreigende manier van communiceren vanuit Crew Control naar het korps. In je vakantie bellen, ’s avonds voor je reserve bellen om je dienst te veranderen, noem maar op. Angeline van der Kloet heeft aangegeven het niet eens te zijn met de aanpak van Crew Control, komende week gaat zij dan ook in gesprek met de betreffende manager. Tijdens het volgende overleg horen wij hier meer over.

Replay
Heel af en toe komt het voor dat een CA wordt uitgenodigd voor een replay op kantoor. Omdat hier geen regels over zijn voor cabine (wel voor cockpit) hebben wij gevraagd om regels op te stellen voor cabine. Zo is het voor iedereen duidelijk wat een replay nu precies inhoudt. KLC zal hier een voorstel voor maken en erna zullen wij ook in gesprek gaan of de noodzaak er is om een cabin investigator aan te stellen.

Heb je punten voor het volgend cabine overleg? Wij horen dat graag van je. Stuur een email voor 6 december naar sectiebestuur.klc@vnconline.nl

Sectiebestuur KLC

Lees je onze berichten en ben je cabinecollega maar (nog) geen VNC lid? Doe echt mee met invloed op jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden en jouw toekomst. Hoe meer leden, hoe sterker we staan en dat is nodig, zeker in deze moeilijke tijden. Geef jezelf ondersteuning met steun aan de VNC. Word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480.

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA