KLC Cabineoverleg 5 juni

6 jun. 2013

Woensdag 5 juni heeft er weer cabineoverleg plaatsgevonden tussen KLC en de vakbonden. De volgende zaken kwamen aan bod: MededelingenDe iPad die eind mei live zou gaan is door verder onderzoek uitgesteld naar eind juni. Er is gekeken naar de aanvraagperiode van linetrainers en checkers van
Woensdag 5 juni heeft er weer cabineoverleg plaatsgevonden tussen KLC en de vakbonden. De volgende zaken kwamen aan bod:

Mededelingen
De iPad die eind mei live zou gaan is door verder onderzoek uitgesteld naar eind juni.

Er is gekeken naar de aanvraagperiode van linetrainers en checkers van 8 tot 10 weken; deze is weer in orde gebracht.

 

Doorstroom/Instroom
De laatste initial ontvangt over 2 weken hun wing en daarmee zijn er in totaal 89 nieuwe mensen binnen gekomen bij KLC. Momenteel worden er weer sollicitatie gesprekken gevoerd en verwacht KLC 50 mensen op de plank te hebben voor wanneer de doorstroom naar KLM weer van start gaat. Nogmaals werd duidelijk gemaakt dat er geen doorstroom plaats zal vinden in het najaar van 2013. Wel werd genoemd dat er een grote kans is dat de doorstroom naar KLM eerder zal aanvangen in 2014 dan deze dit jaar deed. Uiteraard kan dit allemaal nog veranderen.

Hotel grondtijd Schiphol
Grote irritatie ontstaat vaak bij het zien van een grondtijd langer dan 4 uur wanneer de maximum aanvraagtijd van 24 uur is verstreken. KLC vindt het zelf ook niet ideaal dat collega's 4 uur moeten rondhangen op SPL en gaan zich daarom verdiepen in de zaak. Zij stellen dat wanneer er een vlucht uitvalt en daardoor een lange wachttijd ontstaat op een outstation, men altijd het management moet bellen zodat er iets voor hen geregeld kan worden.

Indelingenproblematiek
Hoewel wij niet sterk de indruk krijgen ziet KLC er wel degelijk op na dat dagdiensten en meerdaagse eerlijk worden verdeeld over de linetrainers. Mocht je hier een duidelijk tegenargument voor hebben (voorbeeld van je rooster), mail deze dan zeker naar ons. Op de vraag waarom parttimers ook regelmatig 5-daagse en soms 6-daagse werkweken op hun roosters krijgen, wordt geantwoord dat dit geen uitzondering is als je parttime werkt en dat ook nergens staat vermeld. Als 50%'er kun je 80 uur in de 4 weken ingedeeld worden en is er dus de mogelijkheid dat dat verdeeld wordt over een 5-daagse in week 1 en een blokreserve in week 3/4. KLC streeft er naar het aantal 5-daagse en 5-daagse blokreserves  per jaar naar rato van je tewerkstellingspercentage te verdelen.

IFS cursus
Goed nieuws! KLC geeft aan bezig te zijn met het voorbereiden van een nieuwe IFS cursus. Hoewel het ernaar uitziet dat dit pas aan het einde van het jaar zal aanvangen, zijn wij heel blij dat deze stap wordt gemaakt. Er zal een nieuwe vacature komen en de eis dat je nog minimaal 1 jaar van je 5-jaarscontract in het vooruitzicht hebt zal worden losgelaten.

Problemen roosterpublicatie
De afgelopen weken zijn er wat problemen geweest met de roosterpublicatie die niet op donderdag werd geleverd. De officiële publicatiedag is vrijdag, maar KLC streeft ernaar dit altijd 24 uur daarvoor te doen zodat, wanneer er problemen zijn, dit bijtijds gefikst kan worden en iedereen op de publicatiedag zijn rooster in het bezit heeft. Aangeraden wordt, wanneer je geen rooster hebt ontvangen op donderdagochtend, indelingen te bellen tussen 14.00 en 15.00 zodat zij actie kunnen ondernemen.

Blue on blue

De procedure Blue on Blue is ingevoerd in juli 2011 en houdt in dat de combinatie nieuwe CA1 en nieuwe CA2 pas met elkaar mogen vliegen wanneer beiden minimaal 55 blokuren/vlieguren hebben gemaakt. Dit is bij een fulltime CA ongeveer na 1 maand.

Koffers
KLC heeft in navolging van KLM besloten geen large crew koffers meer te distribueren wanneer de laatste large koffer uit de voorraad is verdwenen. Het is dus alleen nog mogelijk een medium crew koffer te bestellen in de toekomst of nu nog vliegensvlug een van de laatste large koffers uit het magazijn in te pikken.

KLC sectiebestuur

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA