KLC Cabineoverleg 12 mei

12 mei 2016

Vanmiddag heeft de VNC cabineoverleg gevoerd met KLC. Wij hebben met elkaar gesproken over de ‘Unfit to Fly’ trial en de instroom en promoties bij KLC.
‘Unfit to Fly’ trial
Wij hebben van KLC een presentatie gekregen met een overzicht van het aantal Unfit meldingen en hoe dit in verhouding staat tot het aantal ziekmeldingen. In de laatste CAO hadden wij met KLC afgesproken dat deze trial voor een periode van 4 maanden (januari tot en met april) plaats zou vinden, afgelopen maand is deze op verzoek van KLC met een maand verlengd. Vandaag hebben wij naar aanleiding van deze presentatie gezamenlijk besloten de trial voort te zetten tot 1 januari 2017. Wij hebben dan, in totaal, een jaar de tijd genomen om uitgebreid te monitoren hoe deze optie wordt ingezet en welke gevolgen dit heeft voor zowel crew als bezetting.

Wij bespreken ieder cabineoverleg de voortgang van deze trial en zullen jullie hierover in de komende maanden op de hoogte houden.

Instroom en promoties KLC
Er zijn op dit moment 6 initials geaccordeerd. Er is ook een nieuwe Senior CA cursus geaccordeerd, dit brengt het totaal aan Seniorcursussen tot nu toe op 5. Wij wensen alle nieuwe collega’s en collega’s in een nieuwe functie veel vliegplezier toe.

Tot zover de toelichting op ons overleg. Mocht je nog vragen of suggesties hebben, mail ons gerust op sectiebestuur.klc@vnconline.nl.

Wij houden jullie op de hoogte.

Sectiebestuur KLC

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA