KLC cabine-overleg van 30 april

30 apr. 2015

Vanochtend heeft er cabine-overleg plaatsgevonden tussen KLC, VNC en de UNC. De volgende onderwerpen zijn hierin besproken: Proeftijdgesprekken De VNC heeft van verschillende leden te horen gekregen dat zij vroegtijdig een einde proeftijdgesprek hebben gehad. Wij wilden graag weten


Vanochtend heeft er cabine-overleg plaatsgevonden tussen KLC,  VNC en de UNC. De volgende onderwerpen zijn hierin besproken:


Proeftijdgesprekken
De VNC heeft van verschillende leden te horen gekregen dat zij vroegtijdig een einde proeftijdgesprek hebben gehad. Wij wilden graag weten wat de reden hiervoor is. KLC gaf aan dat dit maar bij een enkeling is voorgekomen. KLC doet dit alleen als zij iemand willen bijsturen/begeleiden als zij merken dat er op- of aanmerkingen op het functioneren is. Zo krijgt iemand tijd om zich te verbeteren.

Informatieverstrekking nieuwe regel n.a.v. crash GermanWings
De informatieverstrekking naar aanleiding van de nieuwe regel was vrij summier te noemen. Dit hebben wij ook bij KLC aangegeven. KLC geeft aan dat zij zo weinig hebben gecommuniceerd, omdat zij ook niet meer informatie hadden. Echter, ze begrijpen de commotie hierdoor wel.

Verzoekensysteem indelingen
Via onze leden hebben wij vernomen dat veel verzoeken -voor bijvoorbeeld late/vroege vluchten- worden afgewezen. Wij hebben om inzage van de afwijzingen gevraagd. Zo krijgen we een duidelijk beeld van wat er daadwerkelijk wordt toegewezen/afgewezen. Binnenkort geeft KLC hierover duidelijkheid.

Koffer ophalen in vrije tijd
Mocht je koffer ergens zijn blijven staan, maar heb jij inmiddels al weekend, dan is het extra vervelend om op en neer naar Schiphol te moeten rijden. Aangezien hier geen regels voor zijn hebben wij dit aan KLC voorgelegd. KLC geeft aan dat dit vrijwel niet voorkomt. Hierdoor wil KLC dan ook geen regel maken. Voor de enkeling die het wel overkomt wordt geadviseerd om dit op te pakken met haar/zijn CCM.

Intentieverklaring

Zoals vele van jullie al weten krijgen wij helaas geen intentieverklaring van onze werkgever als wij een huis willen kopen. Zoals beloofd is de VNC hierover het gesprek met KLC aangegaan. KLC gaf aan dat dit jaren geleden besloten is na overleg met juristen en hypotheekverstrekkers. Wij hebben een voorstel gedaan en KLC heeft beloofd dit opnieuw te gaan bekijken. Wordt dus vervolgd!

Het volgende cabine overleg is op 11 juni. Mocht je hier input voor hebben laat dit dan aan ons weten voor 4 juni. Dan zorgen wij ervoor dat jouw punt besproken wordt. Mailen kan naar sectiebestuur.klc@vnconline.nl

Sectiebestuur KLC

 

Geen lid maar wel cabinecollega en meelezer van onze berichten? Doe echt mee en heb invloed op jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden en jouw toekomst. Dat kan als je VNC lid wordt! Wij staan voor onze duizenden leden, en ook jij kan daar bij horen. Hoe meer leden, hoe sterker we staan en dat zal in deze moeilijke tijden nodig zijn. Geef jezelf ondersteuning met steun aan de VNC.

Word lid via ons aanmeldformulier of mail: secretariaat@vnconline.nl of bel 020-5020480.

 

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA