KLC Cabine overleg november 2014

17 nov. 2014

Afgelopen week heeft de VNC cabineoverleg gehad met KLC en de andere cabinebonden. Er is gesproken over de 30 minuten omdraai trial, de invoering van de iPad voor de CA2, de werktijd bij deadheaden, verzuimgesprekken, de inzet en honorering van SuperJokers en de instroom, doorstroom en
Afgelopen week heeft de VNC cabineoverleg gehad met KLC en de andere cabinebonden. Er is gesproken over de 30 minuten omdraai trial, de invoering van de iPad voor de CA2, de werktijd bij deadheaden, verzuimgesprekken, de inzet en honorering van SuperJokers en de instroom, doorstroom en promoties.

Zoals jullie weten is er een tijdje geleden gestart met de proefperiode voor de 30 minuten omdraai op buitenstations. Er is gekozen om te starten met de proefperiode op alleen Kristiansand (hier komen later Norwich en Brussel bij). Gelijk met deze proefperiode is er ook een werkgroep bezig met het "critical path". Deze projecten lopen gelijk zodat er gekeken kan worden of er ook binnen 30 minuten omdraai voldoende tijd overblijft om al onze werkzaamheden aan boord te kunnen verrichten. De proefperiode voor de 30 minuten omdraai zal nog duren tot maart. Tijdens deze projecten zijn er ook andere aandachtspunten aan het licht gekomen, KLC is bezig om te kijken of we de huidige services zouden kunnen gaan vereenvoudigen zonder het product dat we leveren te veranderen. We houden jullie van de ontwikkelingen op de hoogte.

iPad voor de CA2
Zoals jullie misschien al hebben gehoord zullen in de toekomst niet alleen de Seniors en cockpit, maar ook de CA2's een iPad ontvangen van KLC. Alle CA's die op dit moment in het bezit zijn van een KLC-iPad zullen binnenkort worden verzocht deze te komen inleveren. Hiervoor krijgen ze een gloednieuwe witte iPad Air 1 terug. Deze zullen ook worden uitgereikt aan alle CA2's! Ook krijgt iedereen van KLC een hoes om deze iPad veilig in te vervoeren.

Werktijd bij deadheaden
In het verleden hebben wij wat vragen ontvangen van jullie over de daadwerkelijke eindtijd van je werkdag na een deadhead (XXDHC) vlucht. Wij hebben dit bij KLC nagevraagd en deze is on blocks + 30 minuten.

Verzuimgesprekken
De koude winterdagen zijn weer in aantocht en er zijn binnen het korps helaas altijd nog collega's die bang zijn om zich ziek te melden. Ziek is ziek en als je ziek bent kun je niet werken. Het is nooit leuk om je ziek te moeten melden.
KLC heeft een ARBO beleid welke ze volgen omtrent ziekte en verzuim genaamd Verzuim & re-intergratie welke je kunt vinden op de portal (KLC > Organisation > Cabin Crew & Catering > Cabin Operations). Hierin staat vermeld dat na 4x ziekmelden binnen 12 maanden, je hoort te worden opgeroepen voor een zogeheten frequent verzuimgesprek (of langlopend verzuimgesprek, afhankelijk van je situatie). Tijdens dit gesprek probeert KLC samen met de CA te kijken naar wat er van beide kanten gedaan kan worden om dit verzuim te verminderen. Je hoort via de mail of telefonisch te worden uitgenodigd voor dit gesprek, of als je je CCM toevallig treft, samen even te kijken welke dag jullie beiden schikt om dit gesprek op in te plannen. Mocht je ergens tegenaan lopen tijdens dit proces ben je natuurlijk altijd welkom om contact op te nemen met ons.

Afwijzingen SuperJokers
Wij hebben KLC gevraagd om een overzicht van de aangevraagde en afgewezen SuperJokers. Gezien alle verzoeken handmatig worden verwerkt, bleek dit voor KLC iets lastiger te realiseren dan vooraf gedacht. Mocht je een SuperJoker hebben aangevraagd en deze wordt afgewezen kun je altijd contact met de VNC of KLC opnemen. KLC kan dan direct de reden van afwijzing aan je doorgeven. Gezien SuperJokers verder van te voren aangevraagd dienen te worden dan vrije dagen, ligt er altijd nog een mogelijkheid deze dag vrij te vragen via het reguliere verzoekensysteem.

Instroom, doorstroom en promoties
72 collega's stromen in de komende periode door van KLC naar KLM, goed nieuws! Voor deze collega's en iedereen die nog gezellig bij KLC blijft, want dit betekent ook promotie mogelijkheden. De Seniors welke in aanmerking komen om te solliciteren op de functie van IFS zijn inmiddels benaderd en ook de eerste cursussen voor CA2's die Senior mogen worden staan al ingepland. De eerste nieuwe initials zijn bevestigd en wij zijn tevreden!

Tot zover de toelichting op ons overleg. Mocht je nog vragen of suggesties hebben, mail ons gerust op sectiebestuur.klc@vnconline.nl.

Wij houden jullie op de hoogte.

Sectiebestuur KLC

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA