KLC Cabine overleg

11 jan. 2019
Het maandelijks en tevens eerste KLC cabine overleg van 2019 is gevoerd. Er is onder andere gesproken over een nieuw wetlease contract voor het zomerseizoen, de privacywet in combinatie met het opvragen van namen van collega’s, meer- en minderwerk en instroom – promoties – doorstroom.

Tijdelijk meer- en minderwerk
Naar aanleiding van de grote belangstelling vorig jaar voor tijdelijk meerwerk zal dit per 1 juni 2019 wederom mogelijk zijn. In de zomer is het mogelijk om tijdelijk meer te werken, met als nieuwe optie om in de winter tijdelijk minderwerk te verrichten.
De VNC heeft destijds aangegeven bij KLC dat de perikelen rondom de door KLC ingezette LELR dagen van vorig jaar, wellicht voorkomen had kunnen worden door tijdelijk minder werk. Wij zijn dan ook blij dat KLC gehoor heeft gegeven aan dit voorstel.

Instroom – promoties – doorstroom
KLC heeft aangegeven dat er 5 nieuwe initial’s geaccordeerd zijn alsook 3 SCA cursussen en 3 IFS cursussen. Tevens zal er op 22 april een nieuwe doorstroomcursus beginnen. Verdere ontwikkelingen zijn niet uitgesloten.

Privacywet
De nieuwe privacywet schrijft voor dat persoonsgegevens niet zomaar gedeeld mogen worden zonder dat hier een legitieme reden voor is. Het gevolg hiervan is dat collega’s niet zomaar de naam van bemanningsleden kunnen opvragen voor bijvoorbeeld pairings tijdens kerst en oud en nieuw, maar ook op het moment dat iemand in Line Training gaat en eerder wil aanmelden samen met een Line Trainer.
KLC heeft een privacy assessment ingediend en kijkt naar de mogelijkheden om ervoor te zorgen dat het in toekomst mogelijk is om namen op te vragen van collega’s. Op een later moment komen we terug met de uitkomst hiervan.

Wetlease contract
KLC maakt kenbaar voor het zomerseizoen van 2019 een wetlease contract aan te gaan met het Engelse Stobart Air. Een soortgelijke constructie was in de zomer van 2018 van toepassing met Carpatair.

Tot zover het cabineverslag van dit overleg.
Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact op met het sectiebestuur via sectiebestuur.klc@vnconline.nl: we helpen je graag!

KLC Sectiebestuur

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA