Kandidaten voor Groepscommissie gezocht!

27 sep. 2018
Ben jij iemand die zich wil inzetten voor onze Groepscommissie? Iemand die iets wil verbeteren aan het reilen en zeilen bij KLC en vanuit de Groepscommissie daarop invloed wil uitoefenen?
Dan zijn wij wellicht op zoek naar jou!

Per 1 juni 2019 start de nieuwe termijn voor onze Groepscommissie. Er komen dan drie plekken beschikbaar voor enthousiaste, betrokken KLC cabine collega’s.

Wat houdt werken bij de Groepscommissie, ook wel GC51 genoemd, eigenlijk in?

De GC51 bestaat uit drie divisies: cockpit, cabine en grond. Elke divisie wordt vertegenwoordigd door collega’s werkzaam bij KLM Cityhopper.

De Groepscommissie houdt zich bezig met controleren en/of adviseren van KLC bij praktische zaken die gelden voor ons als korps, denk bijvoorbeeld aan roosters. Het is belangrijk dat wettelijke regels hierover, maar ook CAO afspraken worden nageleefd door KLC. Dit is iets wat de Groepscommissie controleert.

De Groepscommissie heeft ook zogeheten ‘subcommissies’ die zich bijvoorbeeld bezighouden met onze crewhotels of uniformen.
Sommige veranderingen binnen KLC gaan over onderwerpen die eerst langs de Groepscommissie moeten om eventueel doorgevoerd te kunnen worden. Dit betekent dus dat je invloed kan hebben op het verbeteren of behouden van zaken bij KLC.

De Groepscommissie heeft tot slot ook regelmatig overleg. Dit kan het Cabine overleg zijn met Angeline van der Kloet, een Groot overleg met Warner Rootliep of een VNC overleg. Je hebt inmiddels misschien wel door dat de Groepscommissie een belangrijk orgaan is dat zich bemoeit met de uitvoering van praktische zaken in het belang van alle KLC’ers.

Lijkt het jou interessant om je in te zetten voor het korps en om de werkzaamheden verder te verbeteren? Meld je dan nu aan via de VNC en stel je kandidaat!
Je leert verschillende afdelingen kennen bij zowel KLC en KLM en komt te werken in team met andere KLC collega’s die zich net zoals jij hard maken voor belangrijke zaken en leergierig zijn.

Aanmelden
Voor de kandidaatstelling hebben wij onderstaande van je nodig:
  • Jouw motivatie om je kandidaat te stellen
  • Jouw actuele CV met (digitale) pasfoto
  • De compleet ingevulde ‘Bereidverklaring kandidaatstelling’
  • De compleet ingevulde ‘Loyaliteitsverklaring OR/GC VNC fractie’

Stuur dit digitaal naar secretariaat@vnconline.nl of desnoods hardcopy per post naar VNC, antwoordnummer 264, 1100 VB, Amsterdam ZO. Geef daarbij even aan of je voor de OR of de GC of wellicht voor beide gaat. Wij zien je aanmelding graag binnenkomen voor 9 november aanstaande!

Geïnteresseerd maar je twijfelt nog? Vraag gerust meer specifieke informatie op middels een mail aan sectiebestuur.klc@vnconline.nl  of bel 020-5020480 en vraag naar Andrea of Cas.

KLC sectiebestuur

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA