Juiste reiskostenvergoeding transavia

25 nov. 2015

Handbagage, de kwaliteit van het uniform, juiste reiskostenvergoeding voor het 2e meldstation en de capaciteit van de mailbox waren de hoofdpunten in het regulier overleg met transavia. 
Sinds enige tijd zijn de Ground Services Handling Teams wat op de achtergrond verdwenen. Het aantal trolleys dat in de cabine is toegestaan werd echter opgehoogd van 70 naar 90. Via vluchtrapporten zijn veel klachten binnengekomen over het te veel aan handbagage dat nu niet in de cabine geplaatst kan worden. transavia heeft daarop besloten om de komende tijd de Ground Services Handling Teams weer op te hogen op een aantal vluchten. Dit moet er voor zorgen dat het teveel aan handbagage weer wordt ingedamd.  

Poppenvestje
Een aantal uniformonderdelen voor de dames is vanwege de slechte kwaliteit weer teruggestuurd naar de leverancier. Het damesvest krimpt te veel en te snel waardoor het een soort poppenvest wordt en ook de onderrok voldoet niet aan de verwachtingen en de wens van transavia. Samen met de leverancier wordt gezocht naar een oplossing hiervoor. Het herenvest is verder nog in de maak.

Juiste reiskostenvergoeding
De VNC heeft meerdere meldingen van leden gekregen, waarbij het in augustus, september en oktober mis is gegaan met de reiskostenvergoeding van en naar het 2e meldstation (wanneer dit meer dan 150 km betreft). In het vorige overleg heeft de VNC dit ook al aangekaart. Fiscaal gezien kan een werkgever gewoon vergoeden tot 150 km. Daarboven zou er een logboek moeten worden bijgehouden van de meer gereden kilometers. Nu blijkt dat dit toch niet nodig. De mensen die nog reiskosten vergoed krijgen zullen dit in december of januari op hun loonstrook terugzien.   

Talentendagen
Een groep van 20 collega's die hebben gesolliciteerd op de vacature voor purser op Amsterdam en Eindhoven heeft de talentendag voor CA’s bezocht. Deze dag staat in het kader van het nieuwe loopbaanbeleid en bevat ondermeer twee rollenspellen en een interview. In december zullen de SCCT's van start gaan. CA's die niet hebben gesolliciteerd op deze vacature, zullen op talentendagen worden ingedeeld die plaatsvinden in het laagseizoen.

Capaciteit mailbox
De capaciteit van de mailbox is 50MB en kan volgens transavia niet worden opgehoogd. Wanneer je een melding krijgt dat je mailbox vol is, ben je genoodzaakt om mails te verwijderen. Wijzigingen in procedures voor het OM-A en CSM die je in je mailbox krijgt, zijn ook terug te vinden op transnet. 

Kom naar VNC ledeninfosessies!
Morgen (donderdag 26 november) en vrijdag 27 november staan nog 2 VNC ledeninfosessies gepland. Donderdag is van 14 uur tot 17 uur en vrijdag van 10 uur tot 13 uur op het VNC kantoor op Schiphol-Oost. Aanmelden kan nog steeds via secretariaat@vnconline.nl.

Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, schroom niet om contact op te nemen met ons via sectiebestuur.transavia@vnconline.nl

sectiebestuur transavia

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA