• home
  • Actueel
  • Ja of nee? Uitvraag KLM voor tijdelijk meerwerk kader

Ja of nee? Uitvraag KLM voor tijdelijk meerwerk kader

13 okt. 2016

Vandaag heeft Inflight Services wederom een uitvraag uitgezet voor tijdelijk meerwerk voor het kader. KLM doet deze uitvraag om de winterproductie rond te krijgen.
Zoals bekend heeft KLM de -1 ca maatregel meegerekend om de productie voor de winter rond te krijgen. Dit blijkt niet voldoende te zijn. Wij voeren actie om deze maatregel van tafel te krijgen. Het duurder van maken van het motiveren en de flyer actie zijn al ingezet, andere acties staan op de rol.

Overweeg een nee
Voor een van deze andere acties is, nu er zojuist een uitvraag is gedaan voor tijdelijk meerwerk, de tijd aangebroken: wij adviseren om goed na te denken of je KLM met tijdelijk meerwerk uit de brand wilt helpen. Uiteraard heeft de VNC alle begrip voor de persoonlijke redenen van een ieder om op de uitvraag van tijdelijk meerwerk in te gaan. Toch roepen we jullie op om te overwegen of je in de huidige situatie in moet gaan op deze uitvraag want KLM hoopt en verwacht het tekort aan personeel met tijdelijke uitvragen op te lossen. Zeg nee, als je persoonlijke situatie dit toelaat. Op deze manier komt de druk bij KLM te liggen. Doorstroom vanuit KLC, het verlengen van de zomercontracten en het aanbieden van structureel meerwerk zijn instrumenten die KLM kan gebruiken om het door haar gecreëerde personeelstekort op te lossen.

KLM sectiebestuur

Lees je onze berichten en ben je cabinecollega maar (nog) geen VNC lid? Doe echt mee met invloed op jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden en jouw toekomst. Hoe meer leden, hoe sterker we staan en dat is nodig, zeker in deze moeilijke tijden. Geef jezelf ondersteuning met steun aan de VNC. Word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480.

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA