• home
  • Actueel
  • Invulling Wet Werk en Zekerheid bij transavia.com

Invulling Wet Werk en Zekerheid bij transavia.com

9 dec. 2014

In het nieuwe jaar gaat de nieuwe Wet Werk en Zekerheid in. Inmiddels heeft de VNC samen met de UNC en transavia.com een onderhandelingsakkoord bereikt over een nieuwe invulling van de contracten. De VNC heeft zich maximaal ingezet voor zoveel mogelijk vaste aanstellingen. Meer was
In het nieuwe jaar gaat de nieuwe Wet Werk en Zekerheid in. Inmiddels heeft de VNC samen met de UNC en transavia.com een onderhandelingsakkoord bereikt over een nieuwe invulling van de contracten.

De VNC heeft zich maximaal ingezet voor zoveel mogelijk vaste aanstellingen. Meer was helaas niet mogelijk. We moeten niet willen dat transavia.com verplicht is meer mensen aan te nemen die niet nodig zijn.

Vaste contracten voor ca's
Op Amsterdam en Eindhoven komen vaste contracten met een vast dienstpercentage (100%, 75% of 50%). transavia.com gaat deze contracten uitdelen op basis van senioriteit: op Amsterdam worden dat 35 FTE- en op Eindhoven 15 FTE-contracten. Dit wil niet zeggen dat het om slechts 35 en 15 contracten gaat, dat is afhankelijk van de dienstpercentages die men werkt.

Vaste contracten min/max
Daarnaast zullen er in een min/max constructie nog contracten worden uitgedeeld op Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Hier is een gelijke constructie zoals nu de BAID, men gaat in de winterperiode (1 november t/m 31 maart) maximaal 6 weken niet werkzaam zijn.

Ketenbepaling
Er gaan helaas ook collega's niet in aanmerking komen voor bovenstaande contracten, zij blijven in de ketenbepaling. Dat wil zeggen; na 2 jaar en maximaal 3 contracten moet men er minimaal 6 maanden en 1 dag uit. 

Ledenvergadering
Op 22 december 2014 is er een ledenvergadering over pensioenen waar we ook dit belangrijke onderwerp met jullie willen bespreken. De seizoeners en oproepkrachten zullen wij hier later deze week ook over mailen. Het is belangrijk voor ons dat leden hun mening en input geven.

De ledenvergadering is van 10.30 uur tot 12.30 uur, met eventuele uitloop tot 13.30 uur. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om te komen dan kun je jouw input en/of vragen mailen naar sectiebestuur.transavia.com@vnconline.nl

We horen/lezen het graag en hopen jullie op 22 december te zien.Sectiebestuur transavia.com

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA