• home
  • Actueel
  • Invloed van pilotenstaking transavia op cabinecollega’s

Invloed van pilotenstaking transavia op cabinecollega’s

19 feb. 2018
Gisteren heeft de VNV aangekondigd dat de transavia piloten vandaag tussen 06:00 uur en 12:00 uur het werk neerleggen en dus geen vluchten zullen uitvoeren. Voor cabinecollega’s heeft dit vanzelfsprekend ook consequenties voor het wel of niet uitvoeren van een vlucht.

Gisteravond heeft crew die vandaag moest vliegen, eerst een sms gekregen dat er tussen 06:00 uur en 12:00 uur geen vluchten worden uitgevoerd. Omdat de staking exact 12 uur van tevoren werd aangekondigd was dat even schakelen voor iedereen, maar één ding was zeker, niemand hoeft in de ochtend te melden. Daarna hebben deze collega’s een sms gekregen dat er meer informatie zou volgen over zijn/haar geplande vlucht wat betreft annulering of doorvertraging.
Houdt daarom je CRP en/of SMS in de gaten voor de meest actuele aanmeldtijd.

-2/+2 regeling niet van kracht
Vluchten worden nu doorvertraagd naar een later tijdstip zodat de vluchten alsnog doorgang kunnen vinden. We merken dat deze wijziging veel doet met cabinecollega’s. Doordat het dezelfde vluchtopdracht betreft is hier niet de -2/+2 regeling van kracht. Daarnaast wordt de vlucht verschoven in de planning en zit men nog niet in de uitvoering. De -2/+2 regel is alleen van kracht wanneer de vluchtopdracht wordt gewijzigd in een andere vluchtopdracht.
De VNC snapt dat het meer dan vervelend is voor cabinepersoneel dat er geen zekerheid is of dat de planning geheel anders geworden is. Het betreft hier echter een uitzonderlijke situatie die hopelijk snel wordt opgelost. transavia en de VNC hebben onderling goed contact over de ontstane situatie. De VNC waarborgt dat er geen afwijkingen van de CAO plaatsvinden.

Op vrijwillige basis
Floorwalken is op vrijwillige basis. Toch heeft VNC begrepen dat er voldoende collega’s de passagiers van informatie willen voorzien op de diverse stations.
Na het floorwalken vindt er geen vluchtopdracht meer plaats op dezelfde dag.

Mocht je nog vragen hebben, mail ons gerust want we helpen je graag.

Sectiebestuur transavia


Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA