• home
  • Actueel
  • Inschrijven voor Transavia infosessies en inbreng cao-punten

Inschrijven voor Transavia infosessies en inbreng cao-punten

23 nov. 2021
Het formulier om jouw cao top 5 Transavia door te geven staat nog t/m 28 november open. We bedanken degenen die al hebben gereageerd en vragen anderen vooral ook om mee te denken! Tevens nodigen we jullie van harte uit om deel te nemen aan onze infosessies rondom dit onderwerp. Doe mee want het gaat om jouw arbeidsvoorwaarden!

Sommige zaken in de door jullie aangedragen punten verdienen wellicht iets meer verduidelijking voor ons, met als doel dit zo goed mogelijk over te kunnen brengen in de brief richting Transavia.

Uitnodiging infosessies
Om met jullie in gesprek te gaan, nodigen we je graag uit voor een infosessie. Daarin maken we tijd om de tot nu toe vaak aangebrachte punten te bespreken, die gaan we zeer waarschijnlijk ook in de brief aan Transavia meenemen.
Wij hebben drie sessies waarop je kunt inschrijven middels het bijgevoegde formulier. Geef daar aan welke sessie jouw voorkeur heeft, dan ontvang je voor aanvang de digitale deelname link. Inschrijven kan voor:
● Donderdag 25 november 11.00 - 13.00 uur;
● Dinsdag 30 november 10.00 - 12.00 uur;
● Dinsdag 30 november 14.00 - 16.00 uur.
We hopen jullie op een van deze dagen online te mogen verwelkomen!
Hieronder lichten we alvast twee van de veel ingediende punten per onderwerp toe:

Reiskosten:
De huidige cao-afspraak is dat je als medewerker een vast bedrag ontvangt op basis van het contractpercentage en de kring van afstand waar men zich in bevindt. Voor een fulltimer is dit gebaseerd op 14,25 opkomsten, voor collega’s met een 75% contract op 10,69 opkomsten en voor 50% op 7,12 opkomsten. Zoals wij het nu begrijpen is de wens om dit op een andere manier te doen, ook gezien de momenteel hoge brandstofkosten en het feit dat dit niet meer kostendekkend is.
Heeft het dan de voorkeur dat dit op basis van opkomst berekend moet worden, of misschien een hogere uitkering van de maximale 70 km retour die we nu kennen?

De WRR (werk- en rusttijdenregeling)
Wat wij nu in grote getalen terug zien is dat (bijna) iedereen grip wil op zijn/haar rooster en een mogelijkheid wil voor het aangeven van een vroeg of laat profiel. Om dit in te kunnen regelen moet de huidige WRR aangepast worden en de huidige rusten wellicht ingekort worden. Dit is een gevoelig onderwerp en daarom willen wij daar graag met jullie over in gesprek tijdens een infosessie.
Ook komt het onderwerp ‘meer invloed op je rooster’ regelmatig terug. Waar wil je als medewerker precies meer invloed op?

Hopelijk tot ziens op de sessies waar we een en ander kunnen bespreken met elkaar,
Angela Visser & Antonie Kloots
sectiebestuur Transavia


Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA