Inschrijven voor KLM ledenraad: doen!

16 jul. 2015

Al flink wat leden zijn je voorgegaan en hebben zich gemeld als KLM Ledenraadslid! Tijdens de Ledenraad kun je jouw input, advies en mening geven en stem je over belangrijke zaken zoals de cao - je arbeidsvoorwaarden dus. Op die manier bepaal je mede het beleid van de VNC richting KLM. Kom
Al flink wat leden zijn je voorgegaan en hebben zich gemeld als KLM Ledenraadslid! Tijdens de Ledenraad kun je jouw input, advies en mening geven en stem je over belangrijke zaken zoals de cao - je arbeidsvoorwaarden dus. Op die manier bepaal je mede het beleid van de VNC richting KLM. Kom erbij, we hebben je nodig!


De enige voorwaarde is dat je KLM collega bent en lid van de VNC. Meld je aan via deze link. Vul het kandidaatstellingsformulier in en zend het naar secretariaat@vnconline.nl. Aanmelden kan tot 31 juli 2015.
De nieuwe Ledenraad (LR) wordt in oktober geïnstalleerd en heeft een zittingstermijn van drie jaar. Meer informatie staat op deze site onder Maatschappijen>KLM>Ledenraad. En vragen stellen kan via ledenraad@vnconline.nl.

Bij deze hebben we de antwoorden op de meest voorkomende vragen nog voor je op een rij gezet:

Aanwezigheid
Als Raadslid word je elke maand verwacht op de Ledenraadsvergadering (behalve natuurlijk bij ziekte of JV). Deze vinden plaats in het A4 hotel Van der Valk van 10.00 uur tot 18.00 uur, een lunch is inbegrepen. In principe worden de vergaderingen elke eerste donderdag van de maand gehouden, bij uitzondering (als er andere dringende zaken spelen) worden deze verschoven. Het vergaderrooster is ruim van te voren bekend.

Inplannen en compensatiedagen
Voor Ledenraadsdagen word je in jouw indeling zoveel mogelijk door P&A vrijgespeeld. Houd hierbij wel rekening met het inplannen van verzoeken rondom de Ledenraadsvergaderingen. Als je een hele vergaderdag aanwezig bent geweest, krijg je hiervoor een compensatiedag (CS). Ook voor andere werkzaamheden voor de Ledenraad - bijvoorbeeld een werkgroep - krijg je je tijd gecompenseerd.

Voorbereiden op vergadering
Naast de maandelijkse vergaderdag dien je als raadslid ook tijd te steken in de voorbereiding, denk aan het inlezen. De tijd die je daarvoor nodig hebt, hangt af van de agenda maar je hebt ruim de tijd want de stukken worden een week van tevoren gestuurd. De avond voor de vergadering stuurt het sectiebestuur nog de meest actuele informatie over lopende zaken. Het is belangrijk dat je goed op de hoogte bent!

Oren en ogen op de route
Jouw ogen open houden en jouw oor te luisteren leggen bij de VNC leden die je (op de route)tegenkomt is heel belangrijk. Als raadslid ben je namelijk hun vertegenwoordiger, net zoals parlementsleden dat zijn in de regering. Met de vragen en gedachtegang van onze achterban in je hoofd kun je in de Ledenraad bijdragen aan een interessante en zinvolle discussie. Een helikopterview is daarbij noodzakelijk: je neemt immers deel namens álle VNC leden van de KLM-sectie.

Eenmaal per jaar is er een extra dag waarin niet wordt vergaderd maar waar je op een leuke manier wordt 'bijgespijkerd' door middel van bijvoorbeeld workshops.

Start termijn 1 oktober 2015
Op donderdag 1 oktober 2015 start de nieuwe termijn en wordt de Ledenraad weer voor drie jaar geïnstalleerd. De dag ervoor - woensdag 30 september - staat een zogeheten 'Startdag' gepland om elkaar (beter) te leren kennen en breed geïnformeerd te worden. Ook voor deze dag word je vrijgespeeld en gecompenseerd.

KLM sectiebestuur

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA