• home
  • Actueel
  • Inschrijven interne KLC vacature/detachering voor KLM CA’s nog mogelijk t/m morgen

Inschrijven interne KLC vacature/detachering voor KLM CA’s nog mogelijk t/m morgen

15 jul. 2020
De interne vacature voor instroom en die voor detachering van KLM een- en tweebanders (geen P’s en SP’s) naar KLC staat nog open tot en met 16 juli. Deze (vrijwillige) mogelijkheden worden geboden om boventalligheid en eventuele overtolligheid bij KLM cabinepersoneel zoveel mogelijk te voorkomen.

In tegenstelling tot de verwachting van dreigende overtolligheid bij KLM is er bij KLC vanaf de winterdienst juist zo’n 137 FTE aan extra CA’s nodig om de productie te draaien. Dat biedt 2 keuzemogelijkheden (op vrijwillige basis) voor KLM CA’s: indiensttreding of detachering bij KLC.

Indiensttreding
Als je als KLM CA gaat voor indiensttreding bij KLC krijg je een vijfjaarscontract met de mogelijkheid na die vijf jaar door te stromen naar KLM. Bij dit contract geldt dat je als CA instroomt op de KLC salarisschaal in de CA2 trede tot een maximum van schaal 4 bij indiensttreding. De KLM-dienstjaren (senioriteit) zullen komen te vervallen. Daar tegenover staat voor KLM CA’s in onzekere tijden toch enige vorm van zekerheid met de tewerkstelling bij KLM Cityhopper voor tenminste vijf jaar.

Detachering
Om dreigende overtolligheid bij KLM zoveel mogelijk te voorkomen is er voor KLM CA’s met een contract voor onbepaalde tijd ook de mogelijkheid om naar KLC te detacheren voor een jaar. Je gaat dan met behoud van KLM- senioriteit en salaris gedurende die periode vliegen volgens de KLC werk- en rusttijdenregeling. Als je overtollig zou worden verklaard in die periode dan ga je uit dienst na afloop van de KLC detachering. In dat geval mag je dat jaar dus afmaken.

Lees voor details van beide opties de KLM informatie op de Newsapp: de sluitingsdatum voor zowel de detachering als de vacature is 16 juli waarna KLM de balans zal opmaken.

KLM sectiebestuur

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

T +31 (0)20 - 50 20 480

Algemeen e-mailadres:
secretariaat@vnconline.nl

Word nu ook lid/Become a member

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA