Inschaling na doorstroming van KLC naar KLM

15 jul. 2013

Naar aanleiding van vele e-mails en telefoontjes met betrekking tot de inschaling van het salaris na doorstroom naar KLM kunnen wij jullie het volgende melden. De VNC heeft uitgebreid onderzoek gedaan en meerdere malen met KLM om de tafel gezeten. In het doorstroomprotocol, dat dateert
Naar aanleiding van vele e-mails en telefoontjes met betrekking tot de inschaling van het salaris na doorstroom naar KLM kunnen wij jullie het volgende melden.

 

De VNC heeft uitgebreid onderzoek gedaan en meerdere malen met KLM om de tafel gezeten. In het doorstroomprotocol, dat dateert uit 1994, staat beschreven dat inschaling bij KLM horizontaal zal geschieden op gelijke trede. Helaas kent de CA1 functie bij KLC maar 5 salarisschalen en daarom word je bij KLM ingeschaald op schaal 5. De collega's die bij KLC de IFS functie hebben uitgevoerd zijn doorgegroeid tot schaal 6 of 7 en zijn bij KLM in diezelfde schaal ingedeeld.

De reden dat er verschil kan zijn in salaris tussen collega's kan tevens zijn ontstaan door onbetaald verlof of volledig opgenomen ouderschapsverlof (0% tewerkstellingspercentage gedurende een x aantal maanden). Hierdoor schuift namelijk het moment dat je doorgroeit in salaris op met het aantal maanden dat je onbetaald verlof of volledig ouderschapsverlof hebt opgenomen.

De senioriteit die je hebt opgebouwd bij KLC neem je zoals afgesproken mee naar KLM. Ook als je 7 jaar in dienst bent, maar in schaal 5 bent ingeschaald, heb je toch 7 jaar senioriteit. Je senioriteit is hiermee niet hetzelfde als de salarisschaal waarin je bent ingeschaald.

In de Cao onderhandelingen met KLC maakt de VNC zich hard om met terugwerkende kracht in te zetten op een extra schaal in de Cao. Hierdoor zouden doorstromers wel hoger worden ingeschaald en het is ook positief voor de KLC collega's die nog niet doorstromen. Bij KLC hebben ze negatief op dit voorstel gereageerd. Dezelfde inzet hebben we ook met KLM besproken. De VNC betreurt het tot nu toe uitblijven van instemming hierop. Het blijft niettemin een heel belangrijk punt voor de VNC bij de Cao onderhandelingen met KLC. Indien er nieuws is, melden we jullie dat via de VNC mediamix.

VNC bestuur

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA