In memoriam Monique Spierdijk

29 apr. 2020
Tot ons grote verdriet bereikte ons het bericht dat voormalig KLM-collega en VNC-lid Monique Spierdijk is overleden. Onderstaande tekst werd ons aangeleverd door haar nabestaanden.
Onze gedachten gaan uit naar haar familie en vrienden, wij wensen hen heel veel sterkte met dit verlies.

VNC bestuur

A life well lived

Een paar maanden voor haar zestigste verjaardag is Monique Spierdijk overleden. De unieke, geestige, eigenzinnige, meelevende en loyale Monique heeft ons veel te vroeg verlaten. Zoals we van haar gewend waren heeft zij tot het laatste moment regie gehouden over haar leven. Haar eigen kompas was altijd leidend, zij liet zich niet dwingen in haar keuzes, haar beslissingen waren weloverwogen. Daarmee is zij voor velen een voorbeeld geweest. Monique kon als Senior Purser haar team verrassen met haar originele vondsten, was altijd in voor wat ontspanning en hilariteit. Om zich te wapenen tegen betweterigheid en arrogantie had ze ooit een button aan de binnenkant van haar uniform gespeld. Mocht het nodig zijn dan liet ze hem zien: I’m a natural blonde, please talk slowly! En daarmee wist ze de sfeer weer helemaal naar haar hand te zetten.

Niet minder indrukwekkend was haar menselijke benadering in de Divisieleiding. In moeilijke momenten van collega’s stond ze pal naast ze. Een bemoedigend woord, lieve kaart, een troostende brief, zij liet de ander weten dat die ertoe deed. Geen sentimenteel en truttig gedoe, maar echt.
Voor wie het betrof was het heel bijzonder, voor haar heel gewoon, lieve en oprechte aandacht voor de mensen om haar heen.
Moniques mooie carrière binnen KLM werd helaas eerder dan gepland beëindigd. Maar daarmee stopte haar blauwe hart niet met kloppen.
Onbeschrijflijk trots was ze, dat ze haar dochter bij KLM in haar voetsporen zag treden! Daarmee blijft Monique gelukkig ook nog een beetje bij ons.

Als je een condoleance wilt sturen kan dat via: www.moniquespierdijk.nl

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA