• home
  • Actueel
  • Impact Coronavirus op cabinecollega’s heeft volledige aandacht van de VNC

Impact Coronavirus op cabinecollega’s heeft volledige aandacht van de VNC

15 mrt. 2020
De VNC bestuursleden (cabinecollega’s uit de secties transavia, KLM, easyJet en KLC) zijn ook dit weekend druk geweest met het beantwoorden van vragen van leden (en de media) rondom het Coronavirus.

In heel Nederland wordt zo goed als mogelijk nagedacht over maatregelen om de enorm grote problemen door het Coronavirus enigszins het hoofd te kunnen bieden.

Heftige tijden
De impact van alles is ook ontzettend heftig voor cabinepersoneel en bij de VNC merken we dat door veel uiteenlopende vragen. Denk aan wat als er werktijdverkorting komt, wat als er (nog) meer (in)reisbeperkingen komen en wat doet het met roosters enzovoorts.

Vitale beroepen
Het nieuws gaat in zo een hoog tempo dat we het soms zelf niet kunnen bijbenen qua inspringen op de actualiteit. Inmiddels hebben bijvoorbeeld ouders van kinderen die nu niet naar school kunnen ook vragen over de zogeheten ‘vitale beroepen’ en hoe zij hun vluchten moeten gaan regelen. Dit is slechts een van de vele onderwerpen die aandacht en uitleg behoeven.

Overleg met de werkgever
De vliegtuigmaatschappijen doen - evenals wij - zoveel mogelijk aan de communicatie want dat is belangrijk.
De VNC zal morgen met KLM overleg hebben, dinsdag volgt transavia, en ook bij easyJet en KLC zijn er gesprekken over welke maatregelen er genomen moeten gaan worden om de gevolgen van de Corona-pandemie zo goed mogelijk op te vangen.

Tijdens deze overleggen zullen actuele zaken aan bod komen. De VNC hoopt jullie dan meer informatie te kunnen geven.

Vooralsnog bedankt voor jullie begrip en flexibiliteit.

VNC bestuur

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA