IFS selectieprocedure KLC

14 nov. 2016

Onlangs ontvingen vele KLC cabinecollega’s een uitnodiging voor IFS selectiedagen. Dit leverde een roodgloeiende telefoon op bij de Support desk wat weer resulteerde in snel vol geplande selectiedagen en teleurgestelde collega’s die er niet doorheen zijn gekomen.
KLC heeft aangegeven dat er nieuwe selectiedagen zullen komen en dat betekent dat minder seniore CA’s al solliciteren op de functie van IFS voordat meer seniore CA’s dit kunnen doen. Klinkt en voelt niet helemaal eerlijk. We hebben KLC Director Cabin Crew & Catering Angeline van der Kloet gevraagd hoe deze procedure nu in elkaar steekt en hoe het kan dat minder seniore collega’s eerder IFS kan worden dan de meest seniore.

Snelle doorstroom
Angeline van der Kloet gaf aan dat de kans vrijwel nihil is dat iemand die langer in dienst is zijn/haar kans misloopt door deze procedure. Vanwege het korte tijdsbestek waarin KLM heeft aangegeven dat er twee doorstroomcursussen gaan plaatsvinden heeft KLC niet de tijd om eerst de meest seniore uit te nodigen maar moet zij noodgedwongen een grotere hoeveelheid CA’s uitnodigen. Van der Kloet legde verder uit dat de eerste cursus aan de hand van de eerst geplande selectiedagen vol gepland zal worden. Dit gebeurt wederom op senioriteit. De overige, al geschikt bevonden CA’s, zullen op een wachtlijst geplaatst worden.

Op basis van senioriteit
Bij de volgende selectiedagen zal er wederom een selectie worden gemaakt en zal er een cursus uitkomen op basis van senioriteit. Dit houdt dus in dat het mogelijk is dat iemand die na de eerste selectiedagen op de wachtlijst wordt geplaatst, ook na de tweede selectiedagen op de wachtlijst blijft staan als er meer geschikte seniore CA’s zijn.

Vanuit de VNC vinden wij dit toch een ietwat vreemde procedure daar dit voor onzekerheid zorgt bij degenen die als eerste horen te kunnen solliciteren. Wij houden de navolging en de garantie van KLC dat dit zorgvuldig wordt afgehandeld dan ook goed in de gaten. Hierbij hebben wij ook jullie input nodig. Laat het ons weten als je denkt dat er van de procedure wordt afgeweken of dat je het idee hebt dat het toch niet klopt.

Sectiebestuur KLC

Lees je onze berichten en ben je cabinecollega maar (nog) geen VNC lid? Doe echt mee met invloed op jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden en jouw toekomst. Hoe meer leden, hoe sterker we staan en dat is nodig, zeker in deze moeilijke tijden. Geef jezelf ondersteuning met steun aan de VNC. Wil je lid worden? Mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA