• home
  • Actueel
  • Hoger beroep VNC - KLM te volgen via livestream

Hoger beroep VNC - KLM te volgen via livestream

2 okt. 2020
Foto: met dank aan rechtspraak.nl


Vanmiddag (vrijdag 2 oktober) om 14.00 uur dient bij de rechtbank Amsterdam het hoger beroep tegen het vonnis van juni 2020, waarbij de vorderingen van de VNC tot nakoming van het last-in-first-out- (lifo)principe uit de KLM-cao werden afgewezen. De VNC verzoekt het gerechtshof Amsterdam alsnog om al haar vorderingen in beroep toe te wijzen.

De VNC heeft, na afstemming met haar KLM Ledenraad, hoger beroep ingesteld om KLM aan haar cao-afspraken te houden. De VNC eist nakoming van het lifo-principe uit artikel 4.3, hetgeen KLM weigert. Meer info over de achtergrond lees je in onze eerdere berichtgeving (klik hier).
 
Geen publiek toegestaan
Vanwege coronamaatregelen zijn rechtbanken NIET voor publiek toegankelijk. Om de anderhalve meter afstand te kunnen bewaren, hebben alleen partijen die zijn opgeroepen voor de zitting toegang tot de rechtbank. Er mogen dus slechts vertegenwoordigers van de procespartijen fysiek aanwezig zijn en geen publiek.

Livestream
Wij begrijpen dat er mogelijk belangstelling is om de zaak te volgen, de rechtbank zal een livestream faciliteren. Geïnteresseerden kunnen via deze link de zitting live volgen. We hopen hiermee bij te dragen aan zoveel mogelijk transparantie omtrent dit hoger beroep, waarvan de uitspraak na enkele weken wordt verwacht. uiteraard houden we je hiervan op de hoogte.

Sectiebestuur KLM

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA